2020
mai 20

Chiar și în mijlocul pandemiei, numărul românilor care doresc să plece la muncă în străinătate este tot mai mare. Numărul de aplicanți pe zi la agenția noastră de recrutare s-a dublat față de luna mai 2019. Nesiguranța perioadei care urmează îi determină pe tot mai mulți români să caute joburi în Germania, Olanda sau țările nordice.

În ultimele zile au fost făcute publice mai multe situații de abuzuri asupra lucrătorilor români din Germania, din agricultură. Vizita ministrului muncii, Violeta Alexandru, în Germania este un semnal că se dorește mai multă transparență și legalitate în acest domeniu al migrării forței de muncă.

Înainte de a pleca spre un loc de muncă în Germania sau altă țară europeană, recomandăm parcurgerea următoarelor etape de mai jos.

1.Verificarea agenției la Inspecția Muncii dacă este autorizată pentru a oferi locuri de muncă în străinatate. I.T.M. poate oferi și informații de la ultimul control, dacă societatea a fost amendată sau au fost constatate abateri de la lege.

2.Evitarea anunțurilor de angajare postate de firme străine, neautorizate să recruteze din România. Legea din România interzice oricărei firme străine să recruteze direct din România dacă nu a notificat înainte Inspecția Muncii. Un eventual abuz nu va putea fi investigat de autoritățile române dacă firma străină nu este înregistrată și în România. Site-urile de recrutare prezintă multe astfel de oferte.

3. Evitarea oricăror intermedieri de locuri de muncă prin persoane fizice. Acestora nu le este permis să desfășoare activități de recrutare sau intermediere locuri de muncă, în acest caz amenzile pot ajunge până la 40.000 lei.

4.Verificarea recenziilor și experiențelor lăsate de alți lucrători pe platformele de socializare ale agențiilor.

5.Contractul de mediere trebuie să conțină informații detaliate legate de viitorul loc de muncă, inclusiv date despre cazare.

6. La cerere, agenția poate să prezinte și contractul său cu angajatorul străin.

7. În această perioadă, agențiile de recrutate trebuie să ofere candidaților și adeverința de lucrător transfrontalier emisă de angajator pentru a asigura trecerea granițelor de stat.

Legile pentru protecția cetățenilor români care lucrează în străinatate sunt temeinic gândite și oferă garanții candidaților și lucrătorilor, dacă sunt corect aplicate. Pentru a evita situații neplăcute și a profita de toate beneficiile oferite de economiile dezvoltate din vestul Europei, recomandăm prudență în alegerea ofertelor și o verificare temeinică a agenției înainte de plecare

Silverhand te ajută să găsești un loc de muncă stabil în Europa.

Ai posibilitatea de a alege din sute de oferte: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Poți contacta recrutorii Silverhand telefonic la: 0773 787 443, 0770 422 954, 0774 483 064, 0772 228 893

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email contact@silverhand.ro sau cv@silverhand.ro.