Cele mai bune restaurante din Europa

2019
iunie 04

Restaurantele cu stele Michelin sunt cunoscute ca fiind unele dintre cele mai bune restaurante din lume. Se spune că aceste restaurante oferă adevărate experiențe culinare pe care cu siguranță nu le putem găsi în alte locuri.

Ghidul Michelin s-a născut din ideea de a recomanda cele mai bune locuri de vizitat din întreaga lume. În anul 1900 se lansează primul Ghid Michelin de către fații Michelin.

Ghidul Michelin cuprinde la origine două părți: Ghidul Roșu – care pune accent pe cele mai bune hoteluri și restaurante din Europa și Ghidul Verde – dedicat drumețiilor și turismului. Acordarea de stele Michelin a început în anul 1936. Numărul maxim de stele care poate fi acordat este 3.

Aceste stele sunt interpretate astfel:

  • restaurant cu o stea Michelin – restaurantul este foarte bun
  • restaurant cu două stele Michelin – restaurant care are un meniu excepțional, merită să faci un popas în drumul tău
  • restaurant cu trei stele Michelin – restaurant cu un meniu excepțional, merită să călătorești până la el.

În Europa topul celor mai bune restaurante cu stele Michelin sunt:

  1. Restaurant Plaza Athenee – 3 stele Michelin, Paris, Franța

Este unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Paris. Meniul ajunge în medie la 210 EUR/persoană. Poate fi savurată aici o autentică bucătărie franceză.

  1. Restaurant Geranium – 3 stele Michelin, Copenhaga, Danemarca

Restaurantul Geranium este situat la etajul 8 al stadionului național de fotbal din Copenhaga și oferă unele dintre cele mai spectaculoase vederi panoramice.

  1. Restaurant La Pergola – 3 stele Michelin, Roma, Italia

La Pergola este situat deasupra orașului, cu o priveliște încântătoare asupra unei grădini panoramice. Are una dintre cele mai interesante bucătării mediterane. Prețul unui meniu este curpins între 125 și 230 EUR/persoană.

  1. Restaurant Bord’Eau – 3 stele Michelin, Amsterdam, Olanda

Bord’Eau este restaurantul hotelului De L’Europe din Amsterdam situate pe râul Amstel, ce oferă o impresionantă vedere asupra orașului. Poți degusta aici unele dintre cele mai exclusiviste vinuri din întreaga lume. Un prânz poate costa de la 48 EUR/persoană, iar o cină de la 128 EUR/persoană.

  1. Restaurant Moments – 2 stele Michelin, Barcelona, Spania

Este cel mai cunoscut restaurant din Barcelona. Este gestionat de chef Carme Ruscalleda, care după ce a câștigat în total 7 stele Michelin pentru restaurantele din Tokyo și Spania, a devenit unul dintre cei mai renumiți bucătari din Spania.

  1. Restaurant Steirerech – 2 stele Michelin, Viena, Austria

Restaurant Steirerech, situat în centrul Vienei, oferă una dintre cele mai moderne bucătării austriece. Restaurantul oferă două meniuri: unul de șase feluri contra sumei de 142 EUR/persoană și altul de șapte preparate contra sumei de 152 EUR/persoană.

  1. Restaurant Fischers Fritz – 2 stele Michelin, Berlin, Germania

Fischers Fritz oferă o fuziune a bucătăriei germane și a celei franceze. Restaurantul este situat în inima Berlinului, în apropiere de Piața Gendarmenmarket. Prețul unui meniu este între 105-175 EUR/persoană.

  1. Restaurant La Degustation Bohême Bourgeoise – 1 stea Michelin, Praga, Cehia

Restaurantul este situat într-o clădire istorică din capitala celor ,,1000 de turnuri”. Regăsim aici preparate din bucătăria cehă tradițională. Un meniu de 6 feluri costă aproximativ 93 EUR/persoană.

  1. Restaurant Senses – 1 stea Michelin, Varșovia, Polonia

Senses se află într-o clădire istorică din centrul Varșoviei, punând la dispoziție unele dintre cele mai bune preparate din bucătăria poloneză. Prețul unui meniu de 7 preparate este de aproximativ 90 EUR/persoană.

 

 

 

Ai experiență în domeniul gastronomiei?

Silverhand îți oferă oportunitatea de a obține un loc de muncă în marile restaurante din Germania și Austria.

Accesează site-ul nostru și vezi cele mai recente oferte de muncă din acest domeniu: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/?q=bucatar&location=&category=

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email: contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro.

Contactează-ne telefonic la: 0770 139 232, 0774 483 064, 0771 398 352.