Cele mai frumoase castele din Europa

2019
august 27

Bătrânul continent european impresionează prin bogăția diferitelor civilizații, evoluția acestora de-a lungul istoriei, mixurile de cultură și obiceiuri, diversitatea stilurilor arhitecturale.

Dacă ești pasionat de istorie și arhitectură sau pur și simplu ești un veșnic călător căruia i-ar plăcea să descopere frumusețile Europei, Silverhand îți propune astăzi o călătorie către cele mai frumoase castele din Europa. Descoperă istoria lor, stilurile arhitecturale, precum și lucrurile care le fac unice.

Printre castelele europene care impresionează orice turist care le vizitează, lăsându-l cu o amintire de neuitat, se numără:

  1. Castelul Neuschwanstein, Fussen, Germania

Este unul dintre cele mai vizitate castele din Europa. Arhitectura sa este inspirată din operele compozitorului Richard Wagner, fiind construit la cererea regelui Ludwig al II-lea. Castelul Neuschwanstein a reprezentat sursa de inspirație pentru castelul Cenușăresei din Disney World realizat de Walt Disney.

  1. Mont Saint-Michel, Normandia, Franța

Reprezintă unul dintre cele mai cunoscute castele ale Franței. Castelul a fost construit în epoca medievală când întreaga insulă pe care este ridicat era o fortăreață plasată strategic la gura râului  Couesnon, lângă Avranches. De-a lungul secolelor castelul a trecut prin mai multe renovări și reconstrucții. În secolul al XI-lea arhitectul italian William de Volpiano a proiectat mănăstirea castelului, predominând stilul romantic, elementele gotice ale mănăstirii fiind alăturate în secolul al XII-lea.

Castelul Mont Saint-Michel a fost sursa de inspirație pentru imaginea castelului lui Rapunzel în animațiile lui Disney.

  1. Palatul Pena, Sintra, Portugalia

Palatul Pena a fost construit în perioada Evului Mediu, aflându-se în prezent în Patrimoniul UNESCO. Situat pe stâncile Sintra, castelul poate fi observat chiar și din Lisabona atunci când este senin.

Datorită designului său exterior rupt parcă din poveștile cu prinți și prințese, castelul Pena reprezintă una dintre principalele atracții turistice ale Portugaliei.

  1. Castelul Praga, Praga, Cehia

Considerat de mulți turiști ca fiind ,,cel mai frumos oraș din Europa”, capitala Cehiei cuprinde unele dintre cele mai bine conservate arhitecturi medievale, clasice, baroce și renascentiste din întreaga lume.

Pe lângă celebrul Pod Carol, castelul reprezintă unul dintre cele mai vizitate locuri de către turiști. Există o mulțime de legende și mituri vechi de secole, transmise din generație în generație, despre istoria castelului.

  1. Castelul Bran, Transilvania, România

Cunoscut în rândul turiștilor străini sub denumirea de ,,Castelul lui Dracula” datorită legendelor sale, Castelul Bran este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale României.

Construit în 1211, castelul a reprezentat un punct vamal între Transilvania și Valahia, servind totodată ca cetate de apărare împotriva atacurilor Imperiului Otoman.

Turiștii care vizitează castelul Bran vor descoperi unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură medievală din România, dar și peisaje pitorești, obiceiuri și mâncăruri tradiționale românești.

  1. Castelul Brodick din Scoția

Castelul Brodick, situat pe insula Arran din Scoția, este unul dintre cele mai vechi castele din lume. Inițial a servit drept fortăreață în timpul ducelui de Hamilton, însă cu timpul a fost extins. În anul 1957 castelul a fost predat de către ultimul urmaș al acestuia în patrimoniul național.

Castelul găzduiește atât o imensă colecție de artă, cât și cea mai mare grădină de rododendron (trandafir de munte), grădină cunoscută în întreaga lume.

 

 

Te-ai gândit ca în viitorul apropiat să te muți într-o țară străină?

Primul pas începe cu un nou JOB!

Accesează ofertele noastre de muncă: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Contactează-ne telefonic la: 0770 139 232, 0771 398 352, 0773 787 443

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email: contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro.