Cele mai ieftine orașe pentru o vacanță în Europa

2019
iulie 26

Ți-ai propus ca în concediul de anul acesta să vizitezi Europa? Ți-ar plăcea să mergi cu familia într-unele dintre cele mai frumoase orașe europene, însă nu vrei să cheltui foarte mulți bani?

Silverhand îți prezintă un top al celor mai ieftine 10 orașe europene pe care le poți vizita în această vară. Topul a fost realizat de agenția de turism britanică Post Office Travel Money care a analizat mai multe aspecte ale orașelor europene cum ar fi prețul cazării, al meselor.

Printre cele mai rentabile orașe de vizitat în Europa se numără:

  1. Praga

Praga este un oraș ce merită vizitat în orice perioadă a anului. Orașul impresionează prin arhitectura sa. Cele mai frumoase locuri de vizitat în Praga sunt: Podul Carol, Piața Orașului Vechi, Ceasul astronomic, Castelul Praga și Catedrala Sf. Vitus.

În capitala cehă prețurile sunt asemănătoare cu cele din București, iar o noapte de cazare pentru o cameră dublă pornește de la 17 euro.

  1. Moscova

Moscova reprezintă un alt oraș turistic care este vizitat anual de mii de turiști europeni. Cele mai atractive locuri ale orașului sunt: Catedrala Sf. Vasile, Muzeul Kremlinului, Piața Roșie, dar și stațiile de metrou faimoase pentru operele de artă pe care le găzduiește.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 9 euro.

  1. Atena

Atena este orașul perfect de vizitat pentru pasionații de istorie. Capitala Greciei te poartă în vremurile civilizațiilor antice. Dacă ajungi în Atena nu trebuie să ratezi a vizita: Templul lui Zeus, Palatul și Grădinile Zappeion, Acropolele, Cartierul Plaka, Agora Romana.

O noapte de cazare în frumoasa capitală grecească pornește de la 9 euro.

  1. Budapesta

O altă destinație aproape de România care merită vizitată este Budapesta. Capitala Ungariei este un loc în care nu te poți plictisi, punându-ți la dispoziție diverse activități cum ar fi: croazieră pe Dunăre, plimbare cu funicularul, băi termale.

Printre cele mai frumoase obiective turistice din Budapesta se numără: Palatul Parlamentului, Palatul Regal, Podul cu lanțuri, Biserica Sf. Ștefan, Marea Sinagogă.

O noapte de cazare în Budapesta pornește de la 10 euro.

  1. Lisabona

Capitala Portugaliei cucerește orice turist prin străduțele sale întortocheate, celebrul tramvai galben, plimbările pe falezele oceanului, dar și un centru dominat de muzica fado.

Dacă ajungi în capitala portugheză nu trebuie să ratezi: Telefericul, Piața Dom Pedro, Turnul Vasco da Gama, Funicularul Santa Justa, Grădina Zoologică.

Prețul unei nopți de cazare în frumoasa capitală portugheză pornește de la 17 euro.

  1. Cracovia

Prin atmosfera sa medievală, Cracovia a devenit unul dintre orașele europene preferate de turiști. Este un oraș ce merită vizitat la pas pentru a putea admira arhitectura clădirilor impresionante. Dacă ajungi în Cracovia nu trebuie să ratezi: Piața Principală, Castelul Wawel, Biserica Sf. Maria, Districtul Kazimierz. De asemenea, mai poți da o fugă la lagărele de la Auschwitz aflate la aproximativ 60 km de Cracovia.

Prețul unei nopți de cazare în Cracovia pornește de la 12 euro.

  1. Paphos

Capitala culturală a Ciprului, Paphos, este locul perfect pentru o vacanță pe plajă chiar și toamna când temperaturile sunt încă ridicate. Aflat în Patrimoniul UNESCO, Paphos este un oraș plin de monumente istorice de mare valoare, presupunându-se că este locul unde s-a născut zeița Afrodita. Printre cele mai vizitate locuri ale orașului sunt: Mormintele Regilor, Golful Coralilor, Castelul Paphos, Stânca Afroditei și Parcul Arheologic Paphos.

O noapte de cazare în Paphos pornește de la 18 euro.

  1. Varșovia

Capitala Poloniei impresionează orice turist prin orașul vechi, care distrus în timpul comunismului, a fost reconstruit și introdus în Patrimoniul UNESCO. Dacă ajungi în capitala Poloniei nu trebuie să ratezi: Centrul Istoric, Drumul Regal și Castelul Regal, Palatul Culturii și Științei, Piața Bancowy și Coloana lui Sigismund.

Prețul unei nopți de cazare în frumosul oraș polonez pornește de la 12 euro.

  1. Riga

Arhitectura de tip Art Nouveau face ca orașul Riga, capitala Letoniei, să fie considerat cel mai frumos oraș din țările baltice. Liniștea orașului te face să îl străbați la pas pentru a-i descoperi toate frumusețile. Cele mai vizitate locuri ale orașului Riga sunt: Piața Primăriei, Biserica Ortodoxă Buna Vestire, Turnul Radio TV, Parlamentul, Casa Capetelor Negre.

O noapte de cazare în capitala letonă pornește de la 11 euro.

  1. Vilnius

Vilnius, capitala Lituaniei, este un oraș bogat în arhitectură. Întâlnești aici clădiri în stil baroc, gotic, renascentist și chiar în stil rusesc. O dată ajuns în Vilnius trebuie neapărat să vizitezi: Catedrala Vilnius, Muzeul Castelului Gediminas, Palatul prezidențial, Poarta Zorilor.

Dacă vrei să rămâi cel puțin o noapte în capitala Lituaniei, prețul cazării pornește de la 10 euro.

 

 

 

Ți-ar plăcea să te stabilești într-unul din marile orașe europene?

Fă primul pas prin obținerea unui nou job. Silverhand colaborează cu angajatori din mai multe țări europene.

Intră pe site-ul nostru și descoperă ofertele de muncă disponibile: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Contactează-ne telefonic la: 0773 787 443, 0771 398 352, 0770 344 966, 0774 483 064

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email: contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro.