fbpx

Cele mai vechi orașe din Europa

2019
februarie 12

Istoria joacă un rol important în cultura și modul de a evolua al fiecărei țări. Unele dintre cele mai vechi orașe apărute pe continentul european se păstrează și astăzi, fiind importante centre turistice.

Iată care sunt considerate cele mai vechi orașe europene:

  1. Atena, Grecia

Potrivit atestărilor istorice, Atena are o istorie de peste 3400 de ani. Reprezintă un simbol al începuturilor democrației, fiind și astăzi un important centru cultural, politic și istoric.

  1. Larnaca, Cipru

Fondat în secolul al 13 Î.HR., orașul a purtat prima dată numele de ,,Citium”, apoi romanii i-au schimbat numele în ,,Kiton”. De-a lungul anilor, localnicii i-au schimbat denumirea în ,,Larnaca”.

  1. Lisabona, Portugalia

Considerat și astăzi unul dintre cele mai mari centre culturale europene, orașul Lisabona datează din anul 1200 Î.HR. Dovezile arheologice susțin că fenicienii au pus bazele așezării pe care au numit-o Allis Ubo – ,,Golf încântător”.

  1. Cadiz, Spania

Primele atestări istorice ale orașului sunt în perioada 1500-1100 Î.HR. Orașul a fost fondat de către fenicieni, dândui-se numele de ,,Gadir” (însemna ,,cetate”). În jurul anului 500 Î.HR. a fost cucerit de cartagieni, iar mai târziu a intrat sub stăpânirea romanilor și a maurilor.

  1. Roma, Italia

Roma este un oraș încărcat de istorie și mitologie. Conform legendei lui Romulus și Remus, orașul a fost înființat în anul 753 Î.HR. De-a lungul secolelor, Roma a fost capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman și a Italiei moderne.

 

Ți-a plăcut știrea noastră? Atunci distribuie-o și altor prieteni!

 

 

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă în străinătate, nu ezita să ne contactezi!

Ne poți contacta telefonic la: 07773 787 443, 0770 139 232, 0770 344 966.

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email: contact@silverhand.ro.

Rămâi la curent cu toate ofertele disponibile pe site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/