fbpx

De ce are nevoie și cât câștigă un șofer de autobuz în Germania?

2019
iunie 11

Angajatorii germani sunt în căutare de șoferi de autobuz pentru rețeaua de transport public din marile orașe germane cum ar fi Nürnberg sau Fürth.

De ce are nevoie un șofer de autobuz pentru a lucra în Germania?

Orice persoană care dorește să obțină un job pentru acest post are nevoie de:

  • experiență în domeniu – trebuie ca persoana să aibă experiență de lucru minim 1 an, în țară sau în străinătate, pe acest post
  • permis de conducere categoria D – trebuie ca persoana să dețină un permis de conducere categ. D valabil, fără antecedente penale
  • atestat pentru transport persoane (CPC) – este obligatoriu ca orice șofer de autobuz să dețină atestatul pentru transport persoane
  • cunoștințe de limba germană (nivel conversațional) – este important ca persoana care aplică pentru acest job să poată purta o scurtă conversație în limba germană și să aibă capacitatea de a înțelege sarcinile zilnice de lucru.

Cât câștigă un șofer de autobuz în Germania?

Un șofer profesionist poate ajunge la un salariu de peste 2400 EUR net/lună.

Salariul variază în funcție de orele lucrate, zilele în care se lucrează și schimburile în care se lucrează.

Pentru început salariul unui șofer de autobuz poate varia de la:

  • 1700 – 2200 EUR net/lună (pentru clasa de impozitate I)
  • 2000- 2400 EUR net/lună (pentru clasa de impozitate III)

În primele luni salariul este de 12,19 EUR brut/oră. După 10 luni de lucru salariul crește la 12,37 EUR brut/oră, iar după un an la 13,28 EUR brut/oră.

Orele suplimentare se plătesc cu un bonus de 25%. Turele de noapte (de la ora 23 la ora 06) sunt plătite, de asemenea, cu un spor de 25%.

Orice angajat care alege să lucreze și în zilele de duminică sau în zilele de sărbătoare este plătit suplimentar cu un bonus de: 50% (pentru zilele de duminică) și 100% (pentru zilele de sărbătoare).

După primele șase luni de lucru, angajatul beneficiază de o primă de 150 EUR pentru sărbători.

Angajații care aleg să lucreze peste 8 ore/zi beneficiază de o diurnă de 6 EUR net/oră.

Cum poți obține un job ca șofer de autobuz în Germania?

Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi.

Poți contacta echipa Silverhand telefonic la 0772 228 893, 0771 398 352, 0770 139 232 sau prin email la contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro.

Dacă ai un CV deja redactat ni-l poți trimite la una dintre adresele de email menționate mai sus, iar unul dintre recrutorii noștri te va contacta. Dacă nu ai un CV pregătit, nu îți face griji! Vei întocmi unul telefonic alături de un membru al echipei Silverhand.

Echipa Silverhand îți va traduce CV-ul în limba germană și îl va transmite angajatorilor germani. Orice angajator interesat de CV-ul tău te va contacta telefonic pentru un scurt interviu. În urma interviului, dacă ai fost acceptat vei fi contactat de un membru al echipei Silverhand care îți va oferi toate informațiile referitoare la salarizare, locația noului job, condițiile de cazare și data începerii contractului de muncă.

Nu mai sta pe gânduri! Fă primul pas spre noul tău job! Echipa Silverhand așteaptă să te cunoască!

 

 

Ești un șofer profesionist?

Îți dorești să lucrezi în străinătate?

Silverhand dispune de oferte de muncă pentru șoferi categoriile C, E, și D.

Accesează site-ul nostru și alege oferta care ți se potrivește: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/?q=%C8%99ofer&location=&category=

Contactează-ne telefonic la: 0774 483 064, 0773 787 443, 0770 344 966

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email: contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro