fbpx

Descoperă obiceiurile și mâncarea din Germania!

2017
septembrie 06

Revenim azi cu alte lucruri interesant despre Germania. Vom descoperi ce obiceiuri au aceștia, cum sunt sărbătorile la ei, care este mâncarea lor preferată și nu în ultimul rând, vom afla detalii despre faimoasa bere a nemților.

 

1. Obiceiuri


Germanii iubesc piticii de grădină, în Germania sunt aproximativ 25 de milioane de pitici. Oaspeții sunt invitați acasă foarte rar, gazdele preferând să se întâlnească cu ei în cafenele sau restaurante. Un obicei împământenit al germanilor este ”economia unde se poate”. În Germania se pot vedea adeseori multe containere pentru gunoi la o casă, majoritatea gunoiului se selectează și se reciclează. E ușor să îți dai seama cine locuiește într-o casă din Germania: dacă la ferestre sunt perdele, atunci locuitorul probabil nu e neamț. În afara orelor de munca nu este potrivit să se vorbească despre problemele legate de serviciu, iar la serviciu despre petrecerea de ieri. Umorul german este foarte greu de înțeles.

 

2. Sărbătorile


Fiecare oraș sau sat din Germania organizează propriile târguri. Sărbătorile de Stat în care nu se lucrează sunt foarte puține, și majoritatea corespund cu sărbătorile creștine. Duminica magazinele sunt închise în Germania.

 

3. Mâncarea


Toți germanii iubesc dulcele, într-un an fiecare mănâncă 10 kg de ciocolată și 2,5 kg de gem. Prima pizzerie a apărut în secolul trecut și de atunci acest tip de local a devenit foarte popular. Germanii iubesc carnea, aproape fiecare casă are un grătar în curte. Cele mai populare feluri de mâncare sunt salata de cartofi, cârnații și currywurstul, iar copii preferă cartofii prăjiți și maioneza. Currywurst este un cârnaț cu sos picant de curry și cartofi prăjiți, extrem de iubit în țara celor 16 Landuri.

 

4. Berea


Ce-a mai veche fabrică de bere din Germania are peste 1.000 de ani. În Germania, berii îi este dedicată o sărbătoare specială – Oktoberfest. Fiecare a treia fabrică de bere din lume se află în Bavaria. Înainte se credea că berea este benefică pentru producerea laptelui matern, așa că mamele bavareze consumau câte 7 halbe de bere pe zi. Există un sortiment de bere preparat în Gunzenhausen care conține 57,5% alcool.

 

 

Dacă ți-au plăcut informațiile furnizate, rămâi aproape, vom reveni și cu alte detalii despre viața în Germania.

 

Pentru un loc de muncă în Germania, ne poți contacta la unul din numerele de telefon: 0773 787 443, 0774 483 064,  0770 139 232, 0772 228 893 sau 0770 422 954, în cursul săptămânii, între orele 9-17.

 

 

 

 

Sursă: http://deutschstart.de