Islanda – țara cu mai mulți turiști ca populația sa

2018
octombrie 23

 

Islanda este o țară insulară nordică, aflată între Atlanticul de Nord și Oceanul Arctic, având o suprafață de 103.000 km² și o populație de aproximativ 330.000 de oameni. Până în 1918 Islanda s-a aflat sub suveranitate daneză.

Pescuitul și turismul sunt elementele ce aduc cel mai mare profit pentru economia islandeză. Pescuitul asigură 40% din veniturile provenite din exporturi și implică 7% din forța de muncă, iar din turism se obțin în jur de 5,1 miliarde de dolari pe an. Există în jur de 1,5 milioane de turiști.

Resursele naturale de apă geotermală joacă,de asemenea, un rol important în sistemul economic . În prezent, peste 90% din casele islandezilor sunt încălzite pe baza apei geotermale. Astfel, prețul la încălzire este unul scăzut, o factură ajungând de exemplu la 50 de euro pe lună pentru o casă de 200 mp. Apa geotermală ajută și la încălzirea serelor (în Islanda există în jur de 20 hectare de sere).

Chiar dacă în anul 2009 s-a confruntat cu o perioadă de criză economică, Islanda a reușit să revină treptat la o soliditate economică foarte bună. Are o creștere economică de 3,5% și o rată a șomajului de 4%.

În timpul crizei din 2009 au fost închise toare restaurantele McDonalds din țară și nu s-au mai deschis. În prezent, Islanda este țara în care nu există McDonalds, Starbucks, cazinouri și nici autostrăzi.

Este considerată cea mai pașnică țară din lume datorită lipsei armatei și criminalității reduse. Localnicii rar își încuie casele sau mașinile.

Potrivit ultimului studiu ONU, Islanda este a treia cea mai fericită țară.

 

Ți-a plăcut știrea noastră? Dă share și altor prieteni!

 

 

Ți-ar plăcea să locuiești în Islanda?

Fă primul pas cu un nou JOB!

Vezi ofertele de muncă din Islanda pe site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Contactează-ne telefonic la: 0774 483 064, 0770 422 954, 0771 398 352.

Prin email la: contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro