fbpx

Meseriile tehnice – cele mai căutate meserii de către angajatorii străini

2019
martie 05

Locurile de muncă în străinătate au devenit din ce în ce mai căutate de către români. Zilnic zeci de persoane aplică pentru un loc de muncă în țări precum Germania, Austria, Olanda.

Ofertele de muncă primite din partea angajatorilor străini cuprind o paletă largă de domenii de la domeniul hotelier, la construcții, gastronomie, îngrijire de persoane vârstnice, transport, producție, domenii tehnice.

La momentul actual cea mai mare nevoie de forță de muncă se regăsește în domeniile tehnice. Printre cei mai căutați meseriași de către angajatorii străini se numără: electricienii, instalatorii, mecanicii, sudorii, operatorii și programatorii CNC.

Un electrician cu experiență în domeniu poate câștiga în Islanda un salariu aproape triplu de cel câștigat în țară, ofertele salariale pornind de la 2500 EUR net/lună. Și în Germania meseria de electrician este la mare căutare. Un profesionist în domeniul electric poate ajunge la un salariu lunar de 2400 EUR.

Meseria de instalator este și ea una dintre cele mai apreciate de către angajatorii străini. Se caută personal atât în domeniul instalațiilor sanitare, cât și în domeniul instalațiilor termice, climă și ventilație. În Austria sau Germania salariile pentru aceste domenii variază între 1800 și 2400 EUR net/lună. În Olanda salariile variază între 450 și 600 EUR net/săptămână, în funcție de experiența în domeniu și nivelul de limba engleză.

Sudorii MIG-MAG, WIG, TIG sunt la mare căutare în Germania, Austria, dar și în Islanda și Norvegia. Ofertele salariale variază între 1700 și 2500 EUR net/lună în Germania și Austria. În țările nordice un sudor poate câștiga până la 3000 EUR net/lună. Pentru a obține un loc de muncă în străinătate, un sudor are nevoie de: experiență în domeniu, certificate valabile în domeniu, abilitate de a lucra după plan și cunoștințe de limba germană/engleză.

Mecanicii profesioniști pot lucra pentru unele dintre cele mai mari companii germane și austriece din domeniu beneficiind de un salariu lunar între 1700  și 2300 EUR net. Cei mai căutați sunt mecanicii de utilaje grele, camioane, auto și industriali.

Operatorii și programatorii CNC sunt la mare căutare în special de către angajatorii germani. Pentru un operator CNC ofertele salariale variază între 1600 și 2200 EUR net/lună, iar un programator CNC poate câștiga un venit lunar până la 2400 EUR net.

Cazarea este întotdeauna asigurată de angajatori. Plata acesteia este făcută fie de angajator, fie de angajat, în funcție de ofertă.

Printre cerințele de bază ale angajatorilor se află: experiența în domeniu, calificarea în domeniu, cunoștințele de limbă străină (germană/engleză la nivel conversațional – în funcție de țară).

 

 

Silverhand îți pune la dispoziție zilnic noi oferte de muncă în străinătate!

Vezi ofertele disponibile pe site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Contactează-ne telefonic la: 0770 139 232, 0770 422 954, 0773 787 443

Prin email la: contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro.