Topul celor mai valoroase mărci europene din 2018

2018
iulie 17

Conform ultimului raport realizat de cunoscuta firmă de consultanță britanică, Brand Finance, cele mai valoroase mărci europene în 2018 sunt ale companiilor germane Mercedes-Benz și BMW.

Iată top 10 cele mai valoroase mărci europene:

  1. Mercedes-Benz – Germania

Este una dintre cele mai mari companii de automobile din lume, apărută în anul 1926 pentru prima dată sub denumirea de Daimler-Benz.

  1. BMW – Germania

Companie multinațională de automobile și motociclete, înființată în anul 1916 în München, Bavaria.

  1. Deutche Telekom – Germania

Cea mai mare companie de telecomunicații din Europa, înființată în 1996.

  1. Shell – Olanda

Companie multinațională britanico-olandeză pentru petrol și gaze cu sediul în Olanda, a șasea cea mai mare companie din lume în acest domeniu, înființată în anul 1907.

  1. Volkswagen Group – Germania

Companie multinațională de automobile, înființată în 1937 la Berlin.

  1. IKEA – Suedia

Cel mai mare retailer la nivel mondial de mobilier, aparate de bucătărie și accesorii pentru casă. A fost înființată în 1943 în Suedia de către Ingvar Kamprad.

  1. Orange – Franța

Este o companie multinațională de telecomunicații din Franța. Are peste 256 milioane de clienți în toată lumea, 95.000 de angajați în Franța și 59.000 în alte țări. A fost înființată în 1988.

  1. Siemens – Germania

Este cea mai mare companie industrială din Europa cu principalele sedii în Berlin și München. Principalele ramuri ale companiei sunt: industria, energia, sistemul medical și sistemul de infrastructură. Este unul dintre cei mai importanți producători de aparatură medicală la nivel mondial.

  1. Total – Franța

Este o companie multinațională de petrol și gaze și una dintre cele 7 companii petroliere ,,Supermajor” din lume. A fost fondată în anul 1924.

  1. Allianz – Germania

Este o companie europeană de servicii financiare cu sediul în München, Germania. Este declarată de către Forbes ca fiind cea mai mare companie de asigurări din lume, cel mai mare grup de servicii financiare și cea mai mare companie din domeniu. A fost înființată în anul 1890.