Topul celor mai vizitate capitale în 2019. Ce loc ocupă Bucureștiul?

2019
septembrie 10

Momondo.ro a realizat un studiu în care a analizat 143 de orașe capitală din întreaga lume pentru a afla care sunt cele mai vizitate capitale de anul acesta. S-a ținut cont de numărul căutărilor de hoteluri din fiecare oraș, unde se găsesc cele mai mari și cele mai mici prețuri pentru cazare.

Topul celor mai vizitate capitale este ocupat de orașe europene. Cea mai căutată capitală este Londra, urmată de Paris și Amsterdam.

Londra, capitala Angliei, este unul dintre cele mai cosmopolite orașe din Europa și din lume. Orașul găzduiește sediile a numeroase instituții și corporații de importanță globală, fiind un important centru politic, financiar, cultural și artistic al Regatului Unit.

Paris, capitala Franței, este una dintre cele mai populate zone metropolitane din Europa. A fost unul dintre cele mai puternice orașe ale lumii occidentale pentru aproximativ 1000 de ani, astăzi fiind unul dintre cele mai mari centre economice și culturale din lume.

Amsterdam, capitala Olandei, este unul dintre cele mai nonconformiste orașe europene. Mai este cunoscut ca fiind „orașul construit pe apă” fiind faimos pentru cele 165 de canale, 1285 de poduri și aproximativ 2500 de case-vapor. Clădirile orașului sunt construite din piloni de lemn, înfipți în pământ până la aproximativ 15-20 de metri.

Printre capitalele europene, Bucureștiul ocupă locul 28, iar la nivel mondial se află pe locul 61, depășind capitala Georgiei, dar atrăgând mai puțini turiști decât Jakarta (locul 59) și Beirut (locul 60).

Top 10 al celor mai vizitate capitale din întreaga lume cuprinde următoarele orașe: Londra, Paris, Amsterdam, Roma, Berlin, Madrid, Praga, Tokyo, Copenhaga și Bangkok.

Printre cele mai accesibile capitale europene din punct de vedere al costurilor de cazare sunt: Ankara (51 euro/noapte), Kiev (58 euro/noapte) și Chișinău (64 euro/noapte).

În București prețul unei nopți de cazare este de aproximativ 84 de euro, astfel orașul se clasează pe locul 30 între cele mai ieftine capitale din lume, capitala noastră fiind mai scumpă decât Minsk (80 euro/noapte) și Moscova (77 euro/noapte).

Cele mai scumpe orașe la nivel gobal dintre cele analizate sunt: Monaco (415 euro/noapte), Nassau-Bahamas (337 euro/noapte) și Victoria-Seychelles (279 euro/noapte).

 

 

Ți-ar plăcea să locuiești într-unul dintre marile orașe europene?

Primul pas îl reprezintă obținerea unui job!

Obține, prin intermediul Silverhand, un loc de muncă în Europa: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Pentru informații despre oferte echipa Silverhand îți stă la dispoziție:

telefonic la 0770 344 966, 0774 483 064, 0773 787 443

prin email la contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro.