Întrebări frecvente
Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări le găsești în secțiunea noastră FAQ. Soluțiile sunt gata pentru tine!
Majoritatea ofertelor de muncă sunt destinate persoanelor care cunosc limba germană sau engleză la un nivel conversațional. Totuși, există și posturi vacante pentru care pot aplica candidați fără cunoștințe de limbi străine. Acest lucru se aplică în principal în domeniul producției și logisticii. Informațiile despre cerințele lingvistice sunt întotdeauna comunicate corespunzător în descrierea ofertei de muncă.
Planificând o plecare în străinătate și acceptarea unei oferte de muncă, este necesar să deții o carte de identitate validă sau un pașaport valabil. De asemenea, un permis de conducere categoria B valabil este cerut în majoritatea ofertelor de muncă.
Dacă ai lucrat deja în țara respectivă, angajatorul poate solicita suplimentar documente sau date de identificare obținute în timpul ultimului tău loc de muncă în acea țară, cum ar fi numărul de identificare islandez kennitala, numărul de identificare temporar norvegian D-nummer, numărul de identificare olandez BSN sau numărul de identificare danez CPR.
Deținerea unor astfel de date sau documente legate de un loc de muncă anterior în acea țară reprezintă un mare avantaj în cazul unei noi angajări și implică mai puține formalități.
Contractul de muncă este semnat cu angajatorul străin care operează pe teritoriul țării respective.
Unul dintre cele mai importante aspecte în timpul relocării pentru un loc de muncă în străinătate este rezervarea cazării. Angajatorii străini cu care colaborăm organizează întotdeauna cazare pentru angajații noștri, pentru a-i scuti de sarcina căutării unui loc de cazare pe cont propriu, ceea ce economisește mult timp. De multe ori, costul cazării este acoperit în totalitate de angajator. În cazurile în care costul este suportat de angajat, angajatorul deduce costul din salariu în fiecare lună, astfel încât angajatul să nu fie nevoit să plătească în avans la sosire. Dacă costul cazării nu este dedus din salariu, informăm cât va trebui să plătești pentru, de exemplu, primele 2-3 zile sau maximum o săptămână. După prima săptămână, candidatul are posibilitatea de a primi un avans sau poate primi un transfer cu diurnele câștigate în săptămâna anterioară, pentru a acoperi costul cazării.
Scopul angajatorului este de a găsi cazare cât mai aproape de locul de muncă. Fără îndoială, un mare avantaj este ca potențialul angajat să dețină o mașină proprie, cu care să poată face naveta zilnic. Dacă totuși candidatul nu are posibilitatea să folosească propria mașină, dar deține un permis de conducere și este un șofer activ, există posibilitatea de a folosi o mașină de serviciu, opțiune disponibilă, de exemplu, în ofertele de muncă din Olanda sau Norvegia. În afară de mașina personală sau de serviciu, există și posibilitatea de a ajunge la locul de muncă cu mijloace de transport public, sau chiar cu bicicleta, care este un mijloc de transport preferat în Olanda.
Agenția de ocupare a forței de muncă Silverhand este în contact permanent cu angajații săi. Recrutorii noștri sunt disponibili pentru a oferi ajutor în orice situație. Angajatul aflat în străinătate poate conta pe sprijinul nostru.
În cadrul unui contract de muncă în străinătate, angajatul are dreptul la concediu plătit. În plus, în Germania și Finlanda există așa-numita bancă de ore lucrate, unde sunt colectate orele de muncă pe care angajatul le poate folosi pentru timp liber. În Norvegia, este populară munca în sistem rotativ, angajatul lucrând, de exemplu, 6 săptămâni, după care se întoarce în țară pentru 2 săptămâni. Munca în străinătate nu trebuie să implice dorul de cei dragi sau renunțarea la timpul petrecut cu familia.
În Germania există diferite clase de impozitare. Salariul poate fi calculat cel mai bine folosind un calculator de salarii brut-net.
Diurna este o compensație financiară. Aceasta reprezintă o rambursare a cheltuielilor de trai și de călătorie pentru angajatul din străinătate. Diurna este afișată în ofertele de muncă astfel: salariu 11,60 EUR brut / oră + 40,00 EUR diurnă pe zi.
Zeitkonto, cunoscut și ca banca de ore, este un cont de ore lucrate. În Germania, orele suplimentare nu sunt plătite imediat, ci sunt colectate în această bancă de ore. Aceste ore pot fi schimbate pentru zile libere sau plătite ulterior.
Beneficiile și indemnizațiile depind de țara în care a fost acceptat locul de muncă. Pe site-ul nostru avem articole în care sunt descrise beneficiile din diverse țări, inclusiv Germania, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Elveția, Austria și Olanda.
Posibilitatea de a lucra ore suplimentare are un impact direct asupra câștigurilor. Prin urmare, în ofertele noastre de muncă comunicăm dacă angajatul va putea lucra mai multe ore decât programul normal. Orele suplimentare sunt plătite și nu sunt obligatorii.