Skip to main content

Citește acest articol dacă îți dorești un job în străinătate

Nicio categorie

Ești în căutarea unui job ideal în străinătate, însă te-ai lovit de multe firme neserioase?

Cu siguranță ai intrat adeseori pe forumuri de specialitate, pe Facebook sau alte rețele sociale, în căutarea unor experiențe ale altor persoane. Informațiile găsite poate nu erau de calitate sau nu ți-au răspuns  nelămuririlor.

Milioane de români pleacă din țară din dorința de a obține un trai mai bun și astfel se lovesc de multe prejudecăți sau experiențe neplăcute ale altor persoane.

 

Mai jos vă vom explica 2 mituri care circulă adeseori pe internet referitor la accesarea unor locuri de muncă în străinătate:

  • Dacă o agenție de recrutare solicită obținerea unor comisioane de la candidați, e timpul să îți pui un semn de întrebare. Dacă nu percepe nicio taxă, înseamnă că este o firmă serioasă.

 

Informația aceasta este adevărată.

 

Firmele care percep comision au interesul de a determina candidații să încheie un contract de mediere cu ei. După plata comisionului, este posibil ca firma să nu pună la dispoziție jobul promis. Este necesar să citești cu multă atenție clauzele contractului de mediere cu taxa și să analizezi toate detaliile!

Pe de altă parte, atunci când nu plătești nicio taxă sau comision, firma este direct interesată să îți găsească un job potrivit, tu neavând nimic de pierdut.

Reglementarea recrutărilor și plasarea forței de muncă în străinătate este făcută de Legea 156/2000.

Această lege interzice taxarea candidaților de către firmele de recrutare. Este de recomandat să verifici la Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului une locuiești, dacă societatea cu care vrei să colaborezi respectă prevederile legale și este înregistrată conform legii 156/2000.

Totuși, este bine să colaborați cu o firmă care nu vă impune niciun comision, sau o firmă de transport, pentru a vă deplasa în străinătate.

 

  • Mergi singur în străinătate și te bazezi pe faptul că vei găsi un job acolo!

Mulți români au încercat să pună acest sfat în aplicare în ideea că vor găsi mult mai ușor singuri un loc de muncă, aflându-se deja în respectiva țară. Pentru majoritatea celor care aleg această variantă, este o pierdere de timp și resurse, întorcându-se dezamăgiți în țară.

Această decizie este foarte riscantă pentru o persoană pentru că lipsește siguranța unui loc de muncă serios! Cel mai simplu este să lucrezi printr-o agenție verificată, cu referințe de la persoane care lucrează deja în străinătate.

 

Dacă îți dorești să lucrezi legal în Europa, nu ezita să ne contactezi! Echipa noastră îți va răspunde prompt la orice întrebare și îți va oferi toate detaliile legate de locul de muncă care ți-a stârnit interesul.

 

 

Pentru un loc de muncă în Germania ne puteți contacta la unul din numerele de telefon: 0773 787 443, 0774 483 064 sau 0772 228 893.

Pentru un loc de muncă în țările nordice ne puteți apela la unul din numerele de telefon: 0770 139 232 sau 0770 422 954.

 

Suntem aici de luni până vineri, între orele 9-17