Skip to main content

De ce este important să vorbești limba germană dacă intenționezi să lucrezi în Germania!

Bez kategorii

Limba germană este considerată una din cele mai dificile limbi străine. În primul rând datorită gramaticii care este  diferită față de cea din limba română,  dar și din cauza expresiilor sau dialectelor care diferă de la zonă la zonă.

În ultima perioadă ne-am confruntat destul de des cu această problemă pentru că mulți dintre cei care doresc un job în Germania nu cunosc limba. Cu toate acestea există și excepții, numai anul trecut am reușit să trimitem peste 200 de persoane vorbitoare de germană.  Concluzia acestei fraze este că se poate!  Nimic nu este imposibil dacă îți dorești cu adevărat.

În continuare doresc să vă evidențiez de ce este important să cunoști limba germană dacă dorești un loc de muncă serios și stabil în una din cele mai puternice țări la nivel economic.

În primul rând contractul nu îl semnați cu Silverhand, ci cu angajatorul german, cel care vă oferă posibilitatea de a beneficia de toate serviciile sociale și medicale din țara respectivă ( aici ne referim inclusiv la Kindergeld sau la asigurări de sănătate).

Este esențial ca în momentul în care semnezi un contract să poți să îl înțelegi și să știi despre ce este vorba în el.

În al doilea rând nemții apreciază enorm faptul că un străin își dă silința să le vorbească în limba lor ( chiar dacă gramatical nu știi 100% corect). Nu doar o singură dată am primit mailuri de mulțumire și apreciere cu privire la angajații trimiși prin noi în ceea ce privește limba germană sau calitatea muncii depuse.

Și nu în ultimul rând la locul de muncă este esențial să te înțelegi cu șeful de echipă, cu ceilalți colegi sau cu angajatorul direct. Iar nemții vorbesc în mare parte doar germană, fiind angajat în țara lor te obligi să le înveți limba.

Silverhand dorește să vină în ajutorul vostru pentru a învăța limba germană.  Începând cu anul acesta ne propunem să realizăm cursuri online, dar pentru un moment vă recomandă anumite link-uri pe youtube. Există și varianta unor cărți sau cursuri de limba germană. Le găsiți cu siguranță pe internet contra cost. 

 

  1. https://www.youtube.com/watch?v=S2z0VimrkMsGerman4free unde puteți învăța limba germană gratis – este un canal de mare ajutor întrucât conține mai multe lecții și puteți să vedeți  și cum se scriu cuvintele în limba germană;

 

  1. https://www.youtube.com/watch?v=3tTW6Jo9UM4&list=PLljOmRcOQhcLiXW6gUEu2VsMtoB9WBUvp – Acest canal conține 32 de lecții – vă ajută în special să înțelegeți pronunția anumitor liere – Recomandat pentru cei care nu au mai avut niciun fel de tangență cu limba germană;

 

  1. https://www.youtube.com/watch?v=aGNd-6pDkEI – Aici puteți vedea cum anume se desfășoară un examen pentru nivelul A1 de limba germană ( Goethe Institut) .

 

  1. https://www.youtube.com/watch?v=yhP3OT2hxAE – Dacă aveți deja ideile de bază în limba germană acest video o să ajute să  înțelegeți mai bine. Este o poveste interesantă între 4 tineri care conține destul scene amuzante.

 

 

Sperăm că v-am fost de ajutor și suntem nerăbdători să purtăm prima conversație cu voi în limba germană!

După acest proces de învățare șansele voastre cresc enorm pentru ocuparea unui loc de muncă în Germania. Ne puteți suna  la oricare din numerele 0773 787 443 sau 0774 483 064.

CVurile se trimit la adresa de email: contact@silverhand.ro

Lista joburilor disponibile o găsiți pe site-ul nostru la rubrica ”oferte de muncă” –  http://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

International Recruiting Experts