5 metode pentru a învăța limba germană

2020
mai 14

Îți dorești de mult timp să obții un loc de muncă în Germania, însă de fiecare dată te lovești de „cunoștințele obligatorii de limba germană”? Ai obținut deja un job în Germania însă nivelul tău de limba germană este unul începător și ai vrea să te perfecționezi?

Dacă vei locui în Germania, limba germană îți va fi necesară atât la locul de muncă, cât și în viața de zi cu zi. Cunoscând limba germană te vei integra mult mai ușor atât printre colegii de lucru, cât și în comunitate.

În prezent învățarea unei limbi străine nu mai reprezintă un impediment, existând zeci de metode de învățare de la cursuri de limbi străine, la aplicații mobile pentru învățarea unei limbi străini.

Pentru a te ajuta să înveți limba germană, Silverhand îți pune la dispoziție lecții online de limba germană pentru începători. Toate lecțiile sunt gratuite și pot fi accesate fie pe site-ul www.silverhand.ro la secțiunea „Pentru Candidați” – „Lecții de limba germană – Anna”, fie pe canalul nostru de Youtube „Silverhand Romania” – Lecții de germană.

Pe lângă lecțiile online de limba germană predate de colega noastră Anna, în articolul de azi îți prezentăm alte câteva modalități prin care poți învăța limba germană.

1.Cursuri online integrale cu sau fără profesor pentru începători

Dacă nu ai timp să te înscrii și să mergi la un curs de limba germană, te poți înscrie pe platforme online de cursuri unde poți urma un curs întreg de limba germană fie învățând singur, fie cu un profesor prin intermediul rețelelor online.

Avantajul cursurilor online este faptul că poți învăța oriunde și oricând în funcție de timpul tău liber.

O platformă online unde poți găsi cursuri de limba germană este Udemy unde cursurile au subtitrare în limba română. Udemy este una dintre cele mai mari platforme de cursuri online din lume, poți găsi aici peste 100.000 de cursuri din toate domeniile și are peste 30 de milioane de utilizatori.

Dacă nu ești mulțumit de curs pe Udemy îți poți primi banii înapoi timp de 30 de zile. De asemenea, există reduceri de preț în mod constant pentru cursuri, astfel că poți urma un curs integral și la un preț de aproximativ 20-30 de euro.

Dacă vrei să înveți limba germană asistat de un profesor căruia să îi poți adresa întrebări și cu care să poți comunica, poți accesa platforma Lingoda. Lingoda este o școală din Berlin care oferă cursuri online de limba germană, engleză, franceză, spaniolă.

Pe durata cursului ai conversații în timp real cu profesorul. Cursurile se desfășoară prin Skype sau Adobe Connect. Dacă vrei să vezi cum se desfășoară un curs te poți înscrie la un curs de probă, de o oră, pentru care vei plăti doar 99 de cenți.

2.Cărți de limba germană pentru începători

Câteva cărți de limba germană care îți vor fi de folos sunt:

  • Limba germană. Simplu și eficient – Orlando Balaș
  • Germana rapidă curs practic + CD – Corina Dragomir
  • Germana fără pofesor (curs practic + CD) – Corina Dragomir
  • Schritte International

3.Cursuri de limba germană pentru începători în România sau în Germania

Dacă vrei să te înscrii la un curs de limba germană cu profesor este important să analizezi centrele de limbi străine din orașul tău și să alegi cursul care consideri că și se potrivește cel mai bine. Este important să ai în vedere ce teme vor fi discutate la curs și dacă acestea te vor ajuta sau nu în ceea ce vrei tu să înveți, cât durează cursul (de multe ori un curs care durează prea puțin timp nu îți va oferi informații suficiente sau nu te va ajuta să îți sedimentezi cunoștințele fiind o învățare foarte rapidă), dacă vei avea și materiale suplimentare după care poți învăța acasa etc.

În Germania cea mai populară modalitate de a învăța germana cu un profesor o reprezintă cursurile oferite în cadrul Volkshochschule (VHS).

Găsești aici cursurile de integrare (Integrationskurs) sau cursurile Deutsch-Grundstufe A 1.1, cursuri destinate celor care s-au mutat în Germania și vor să învețe limba germană.

Un curs durează între 600 și 700 de ore, iar la finalul cursului vei da un examen de limbă pentru obținerea certificatului pentru nivelul B1.

4.Canale de Youtube cu lecții de germană pentru începători

Pe lângă canalul nostru de Youtube – Silverhand România, unde cursurile au traducere în limba română, îți sugerăm și alte câteva canale de Youtube unde însă traducerea este în limba engleză:

  • Deutsch für Euch
  • Learn German with Jenny
  • Learn Deutsch mit Herrn Antrim

5.Aplicații mobile pentru învătarea limbii germane

În ultimul timp au apărut multe aplicații mobile cu ajutorul cărora poți învăța limba germană. Astfel poți învăța oricând, din orice loc, având nevoie doar de o conexiune la internet. Totuși, în mare parte nu este suficientă doar o aplicație mobilă pentru a reuși să înveți limba germană, aplicațiile mobile te ajută mai mult să exersezi lucrurile învățate spre exemplu într-un curs de limba germană.

Printre cele mai populare aplicații mobile pentru limba germană se numără: Duolingo, DW Learn German, Babbel, Learn German for Beginners, Deutsch Lernen.

Ți-a fost util articolul nostru?
Atunci distribuie-l și altor prieteni care vor să învețe limba germană!

Dacă îți dorești să lucrezi în Germania ia legătura chiar acum cu unul dintre recrutorii noștri

Telefon: 0773 787 443, 0770 422 954, 0772 228 893, 0774 483 064
Email: contact@silverhand.ro sau cv@silverhand.ro

Vezi aici cele mai noi oferte de muncă: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/