Skip to main content

Cele mai absurde nouă legi din Germania

Nicio categorie

Pentru că legile sunt create spre a proteja interesele societății, fiecare țară din lume are legile sale interne care, pentru un străin pot părea neobișnuite. Germania nu este o excepție de la această regulă.

Multe persoane care lucrează în Germania prin intermediul Silverhand, au fost surprinse de anumite reglementări din această țară. 

Iată câteva dintre acestea:

1. Nu poți refuza accesul coșarului în casă

 În Germania se spune că unui coșar îi este mult mai ușor să intre în orice casă decât poliției. Este interzis prin lege a nu permite accesul coșarului în casă. Pentru prima dată legea a fost implementată în Evul Mediu, ulterior Hitler a profitat de această lege și și-a asigurat loialitatea tuturor coșarilor țării prin oferirea unui salariu decent,  aceștia fiind puși să spioneze cetățenii în favoarea dictatorului. Astăzi este vorba, mai degrabă, de siguranța cetățenilor care au un coș de fum.

 

2. Interzicerea primului vers al imnului național

 În Germania, este ilegal să intonezi prima strofă din imnul național al țării. Primul vers: „Germania, Germania deasupra tuturor“, este un vers introdus de naziști în imnul național, fiind ulterior interzis după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Deutschland Lied (Cântecul Germaniei) a fost imnul național încă din 1922. Joseph Hayden a compus muzica în 1797, dar cuvintele au fost scrise ulterior de poetul Augustus Heinrich Hoffmann în 1841.

 

 3. Se interzic măștile la demonstrații
În Germania nu este permis prin lege ca o persoană să fie prezentă cu o mască la un protest ori o grevă. Indiferent cât de pașnică ar fi atitudinea mascatului, el riscă să fie arestat doar din acest motiv.

 

4. Interzicerea lucrului cu bormașina în zilele de duminică

 Germanii au adoptat o atitudine foarte serioasă în ceea ce privește weekendul. Toată lumea se poate bucura de ziua de duminică, magazinele sunt închise, iar oamenii nu muncesc. Utilizarea unei bormașini, de exemplu, este total interzisă, indiferent de ora zilei.

 

   5. Se interzice cântatul la pian noaptea

 

6. Se interzice lupta cu pernele

În această țară, o pernă este considerată ca fiind o "armă pasivă". O armă pasivă este un obiect ce poate fi folosit în scopul apărării de un alt obiect sau armă, acționând precum o vestă antiglonț. Înainte de a începe o luptă cu perne alături de un german, trebuie să ții cont de faptul că nu trebuie să-l lovești cu prea mult zel. Poți fi acuzat de vătămare corporală!

 

   7. Ferestrele la birouri sunt obligatorii

 Una din legile germane obligă fiecare angajator să pună la dispoziție birouri care să aibă fereastră cu vedere spre cer pentru pătrunderea luminii și a aerului proaspăt, indiferent de dimensiunea spațiului respectiv.

Legea în sine nu conține o formulare exactă, dar în conformitate cu legislația germană a muncii, angajatorii au obligația de a dota birourile în așa fel încât viața și sănătatea angajaților să nu fie expuse la pericol.

 

  8.  Grijă mare la comunicarea cu ofițerii de poliție!

 Dacă tocmai ai început a studia limbă germană, de la bun început învață să faci o distincție clară între expresiile «du» și «Sie» și niciodată nu le confunda într-o conversație cu ofițerii de poliție germani sau alți funcționari publici. În Germania este interzis conform legii să te adresezi către un polițist cu ajutorul unui “du” informal. Aceasta este o eroare mai gravă decât adresarea formală “Sie” și te poate costa o amendă impresionantă, o sumă care poate ajunge la 600 de euro.

 

   9. Interzicerea berii produsă fără rețetă

Dacă ești fanul Oktoberfest-ului anual desfășurat la München, atunci află că în timpul festivalului, în conformitate cu legea germană, li se permite comercianților să folosească doar bere preparată în conformitate cu rețeta purității berii, Reinheitsgebot (ingredientele permise: apă, hamei, drojdie de bere și malț).
 

 

 

Acest articol ți-a stârnit interesul? Vrei să vizitezi Germania sau chiar să lucrezi în această țară?

 

Prin intermediul Silverhand România poți obține un loc de muncă stabil și bine plătit în Germania. Ia acum legătura cu echipa noastră pentru a afla mai multe detalii despre ofertele valabile și condițiile salariale.

 

Telefon: 0773 787 443

Program: Luni-Vineri, între orele 9-17

E-mail: contact@silverhand.ro