Pentru că ne aflăm într-o perioadă a anului în care se discută foarte mult despre regalitate și istorie, astăzi ți-am pregătit o listă cu cele mai atractive castele din Germania . Fie că ai primit o ofertă de muncă, sau lucrezi deja acolo, trebuie neaparăt să vizitezi unul dintre castele prezentate mai jos!
Castelul Neuschwanstein
Cel mai frumos castel din întreaga Europă se află situat chiar în afara Füssen-ului din Germania, fiind sursă de inspirație pentru Walt Disney și multe alte filme.
Neuschwanstein a fost ridicat la comanda lui Ludwig al II-lea, supranumit regele nebun, fiind construit pe ruinele a doua castele mai vechi, din admirație pentru lucrările de operă ale compozitorului Richard Wagner. Atunci când Wagner a avut probleme financiare, Ludwig i-a permis să se mute în Neuschwanstein, unde a scris unele dintre cele mai bune lucrări ale sale.
Ludwig al II-lea a murit în 1886, fără a-și vedea castelul finalizat, lăsând în urmă misterul morții sale: sinuciderea sau înecul într-un lac din apropierea castelului.
Chiar dacă designul castelului Neuschwanstein este unul medieval, Ludwig a ținut să fie dotat în interior cu facilități rare pentru acea perioadă, precum apa curentă, toalete și sistem de încălzire.
Castelul Hohenschwangau
Construit în sec. al XIX-lea, foarte aproape de granița cu Austria, este casa părintească a Regelui Ludwig al II-lea și se află la doar câteva sute de metri de Castelul Neuschwanstein. Este vizitat de peste 300.000 turiști în fiecare an!
Fără castelul Hohenschwangau nu ar mai exista Neuschwanstein. În anii 1100, cavalerii Schwangau au construit o mică cetate aici, pe care au controlat-o până în anul 1535.
Camerele din castelul Hohenschwangau sunt foarte interesante și bine decorate, reflectând istoria, tradițiile și obiceiurile familiei regale care a trăit aici.
Castelul Hohenzollern
Castelul Hohenzollern este locul unde regele Ludwig al II-lea de Bavaria și-a petrecut o bună parte din copilărie și adolescență.
În timpul vizitei, ghidul, îmbrăcat în veșminte medievale autentice, te va însoți prin părțile cele mai interesante ale castelului, care includ: camera strămoșilor – ai cărei pereți cuprind arborele genealogic al familiei regale (printre membri sunt incluși chiar și regii României: Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea și Mihai), sala de bal, biblioteca, apartamentul regelui, apartamentul reginei, salonul albastru și tezaurul de la subsol – unde vei putea admira coroana regală a Prusiei, diferite obiecte din metale nobile și armuri. De neratat la castelul Hohenzollern este și grădina, impresionantă fiind prin frumusețea statuilor sale.
Castelul Burg Eltz
Ascuns într-o vale luxuriantă, Burg Eltz este unul dintre cele mai mari castele din lume. A fost construit între anii 1490 – 1540, iar proprietatea a fost în mâinile unei singure familii timp de peste 33 de generații, din anul 1157. Berg Eltz este unul dintre cele 3 castele din regiunea râului Rin, din timpurile medievale, care nu a fost distrus sau reconstruit de-a lungul timpului.
De altfel, castelul a inspirat o hartă din bine-cunoscutul joc World of Tanks.
Castelul Schwerin
Situat pe insula principală din orașul Schwerin, este supranumit ”Neuschwanstein-ul din Nord”. Mare parte a construcției actuale datează din sec. al XIX-lea, însă primele mărturii despre cetatea aflată pe aceste locuri provin din anul 973.
Castelul Reichsburg Cochem
Este situat în Cochem, în apropiere de Kolm și Frankfurt, lângă râul Moselle. A fost construit în anii 1000, a suferit incendii și distrugeri parțiale și a fost reconstruit în stil neogotic. Castelul are un restaurant unde se organizează diverse festivități.
În zonă puteți vedea și un spectacol cu vulturi dresați.
Castelul Lichtenstein
Castelul Lichtenstein se află pe o stâncă, la peste 800 metri altitudine, la 60 km față de orașul Stuttgart. Castelul actual, construit în 1842, este destul de greu accesibil, din cauza poziției sale. La aproximativ 500 m distanță sunt ruinele vechiului castel Lichtenstein, ridicat în sec. al XIV-lea.
Este atât de frumos încât un om de afaceri a construit o replică a castelului în Hout Bay, Africa de Sud, ajungând de asemenea o destinație turistică populară.
Castelul Heidelberg
Castelul din Heidelberg a apucat vremuri tulburi: a fost jefuit şi ars de către armata franceză în 1689, fiind apoi lovit de fulger 100 de ani mai târziu, locuitorii din zonă folosind din pietrele sale pentru a-și construi case.
Heidelberg păstrează în prezent, foarte bine conservate, multe clădiri originare din Evul Mediu și începutul Renascentismului.
De asemenea, poți admira fântânile din grădinile vechi care erau considerate a 8-a minune a lumii în acea perioadă.
Heidelberg Tun, construit în anul 1751, este considerat cea mai mare cuvă de vin din lume și poate deține peste 58 000 de litri de vin. Cuva a aparținut prințului Karl Theodor, fiind folosită pentru a stoca cantitatea enormă de vin primită ca plată a taxelor.
Dacă dorești să aplici pentru un loc de muncă în Germania, Silverhand îți pune la dispoziție zilnic noi oferte de joburi.
Găsești ofertele noastre la: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/
Contactează-ne telefonic la: 0773 787 443, 0774 483 064 (luni-vineri, 09-17), sau prin email: contact@silverhand.ro
Surse articol:
http://blog.eurolines.ro/top-5-castele-din-germania/
https://consilierturism.ro/destinatii/topul-celor-mai-frumoase-castele-ale-germaniei/