Skip to main content

Cele mai importante sărbători și tradiții din Austria

Nicio categorie

Fiecare țară are tradițiile și obiceiurile sale, ce se păstrează de-a lungul timpului de la o generație la alta. Așa cum în România, întâlnim obiceiuri tradiționale pentru diferite zone ale țării (ex. Târgul de fete de la Găina, Marțea vaselor în Banat), sau sărbători tradiționale (ex. Sânzienele, Boboteaza), și austriecii au sărbători, tradiții și obiceiuri specifice.

Iată câteva dintre cele mai cunoscute sărbători și tradiții din Austria:

  1. Costumele tradiționale austriece

Costumul tradițional purtat cu mândrie de femei la festivaluri sau sărbători tradiționale poartă denumirea de Dirndl. Acesta este format dintr-o cămașă albă peste care se poartă o rochie cu bretele și corset.

Îmbrăcămintea tradițională pentru bărbați se numește Lederhosen, fiind formată din pantaloni scurți de piele cu bretele, ghete și șosete albe.

 

  1. Noaptea Sf. Filip (patronul ordinii) – 30 aprilie

În noaptea de 30 aprilie austriecii sărbătoresc ,,Noaptea Sf. Filip”. Tinerii se plimbă pe străzi și adună toate lucrurile ce sunt lăsate în dezordine, ducându-le lângă o biserică. Orice locuitor care dorește să își recupereze bunurile ,,confiscate” de tineri trebuie să facă o donație bisericii.

 

  1. Ziua Sf. Jakob (ocrotitorul țăranilor și al oierilor) – 25 iulie

,,Ziua Sf. Jakob” se sărbătorește prin dans, petreceri câmpenești și întreceri de wrestling.

 

  1. Ziua tuturor sfinților – 31 octombrie

Pe 31 octombrie catolicii sărbătoresc ,,Ziua tuturor sfinților”. Tot în acea perioadă au loc și festivalurile recoltei și cele de mulțumire pentru un an roditor.

 

  1. Crăciunul – Weihnachten

Crăciunul, la fel ca în orice altă țară, are o importanță deosebită și în Austria. Aici se găsesc cele mai mari târguri tradiționale ce se deschid din noiembrie și se închid abia după perioada sărbătorilor. Cel mai cunoscut este Târgul de Crăciun de la Viena ce atrage anual zeci de turiști.

 

  1. Anul Nou – Silvester – Sf. Silvestru

În Austria revelionul sau trecerea în noul an poartă denumirea de ,,Silvester”, denumire ce vine de la Sf. Silvestru, sărbătorit de austrieci pe 31 decembrie.

Dacă petreci Anul Nou alături de austrieci vei întâlni un obicei specific numit ,,Bleigießen”. Oamenii iau bucăți mici de plumb pe care le topesc într-o linguriță specială deasupra unei lumânări, apoi le toarnă într-o apă rece. Astfel, se întăresc și iau anumite forme. Se spune că formele prevestesc ce va aduce noul an.

 

  1. Festivaluri de muzică

Austriecilor le place muzica. Există zeci de festivaluri și concerte. La Innsbruck, de exemplu, are loc anual un festival internațional al muzicii vechi. Un alt festival renumit este Festivalul Internațional de Muzică Folk de la Mistelbach.

 

 

 

 

Sperăm că ți-a plăcut articolul nostru despre sărbătorile și tradițiile din Austria. Dacă te-am făcut curios și ți-ai dori să lucrezi în această țară pentru a descoperi mai multe amănunte referitoare la cultura acestei țări, nu uita că Silverhand te poate ajuta să obții un loc de muncă sigur și bine plătit în Austria

Ne poți contacta telefonic la: 0773 787 443, 0772 228 893, sau 0770 344 966,

sau prin email la: contact@silverhand.ro