Skip to main content

Cum se trăiește în Finlanda?

Nicio categorie

Urmează să pleci la muncă în Finlanda sau vizitezi statul scandinav pe un termen scurt?

În orice caz, Silverhand ți-a pregătit un scurt ghid pentru a înțelege lifestyle-ul și câteva elemente din cultura finlandeză.

Locuitorii

Finlandezii sunt cunoscuți ca popor taciturn, care au puțin timp pentru discuții sau interacțiuni sociale, așa că nu vă așteptați să auziți prea des expresii precum „mulțumesc” sau „bun venit”. Limbii finlandeze îi lipsește un cuvânt specific pentru „te rog”, așa că oamenii uită uneori să-l folosească atunci când vorbesc limba engleză, chiar și atunci când nu intenționează să fie nepoliticoși. De asemenea, lipsește și distincția între „el” și „ea”, ceea ce poate duce la situații confuze. Vorbirea tare și râsul tare nu sunt obișnuite în Finlanda și pot irita unii dintre locuitori. Tăcerea ocazională este considerată o parte a conversației, nu un semn de ostilitate sau iritare.

Deși Finlanda, cu o suprafață de 338.440 km², este mai mare decât România, ea are doar 5,5 milioane de locuitori. Se știe că mulți imigranți locuiesc în Finlanda doar pentru o perioadă limitată de timp. Cei mai mulți dintre ei se mută în capitala Helsinki, care este orașul cu cei mai mulți locuitori și, prin urmare, oferă multe oportunități de muncă. Alte orașe mai mari din Finlanda sunt Espoo, Vantaa, Turku sau Oulu.

La țară, oamenii locuiesc de obicei în case, care sunt adesea construite din lemn local și sunt vopsite în culori strălucitoare. În mediul rural, este indicat să ai o mașină, pentru a face față distanțelor mai mari până la supermarket și alte puncte de interes.

Natura

Cei care se mută în Finlanda ar trebui să aștepte zile lungi de vară, dar și ierni reci, cu câteva ore de soare. Finlanda are multe de oferit în ceea ce privește peisajul și, prin urmare, este o destinație foarte populară printre iubitorii de natură și pasionații de călătorii. Finlandezii sunt atrași de apă, mai ales vara. De asemenea, există multe festivaluri sau alte evenimente în aer liber vara.

Iarna, finlandezii se retrag de obicei și rămân la căldură. Le place să citească, să acorde timp educației sau activităților de club. Dacă vă aflați în Finlanda, nu ratați o vizită la saună – ocupația preferată a finlandezilor în anotimpul rece.

Sauna

Sauna este o parte esențială a culturii finlandeze. În Finlanda există cinci milioane de locuitori și un milion și jumătate de saune. Pentru finlandezi sauna este un loc pentru relaxare cu prietenii și familia, un loc pentru relaxare fizică și spirituală. Ei văd sauna nu atât ca pe un lux, ci ca pe o necesitate, iar după ce încerci sauna finlandeză, probabil vei fi și tu de acord.

În ultimii ani, Finlanda atrage mulți turiști, dar și oameni care se stabilesc acolo permanent. Asta se datorează faptului ca acest stat s-a clasat pe locul 1 în topul celor mai fericite țări din lume 5 ani la rând, ceea ce demonstrează că nivelul de trai ridicat trebuie să fie exemplu pentru restul țărilor lumii.

Ți-ar plăcea să lucrezi în Finlanda?

Cu Silverhand ai oportunitatea de a lucra în Finlanda în domeniul construcțiilor exterioare – construcții de fațade!

Ai nevoie de experiență în domeniul construcțiilor și cunoștințe minime de limba engleză.

Ia legătura cu recrutorii Silverhand la 0771 236 319 sau 0770 422 954.

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email contact@silverhand.ro sau cv@silverhand.ro