Skip to main content

Cât se poate câștiga în Belgia?

Nicio categorie

Belgia este un stat-membru al UE, fiind situată într-o regiune puternic industrializată în Europa de Vest. Principiile care stau la baza acestui stat sunt un model care trebuie urmat de alte țări din afara Uniunii Europene, dar și de membrele ei.

Silverhand a realizat un rezumat al posibilităților de câștig din această destinație de muncă:

Salariul minim (1,593.80 EUR net) din Belgia este printre cele mai bune din Uniunea Europeană. Doar Luxemburg (2.071 EUR), Irlanda (1.656 EUR) și Olanda  (1.616 EUR) au un salariu minim mai mare pentru lucrătorii adulți.

Pe lângă faptul că au unul dintre cele mai mari salarii minime din Europa, legislația muncii din Belgia protejează foarte bine drepturile salariaților la nivel național.

În 2020 s-a calculat un salariu mediu pentru angajații cu normă întreagă de 3.627 de euro brut pe lună. Aceste cifre provin de la biroul de statistică belgian.

Angajații cu diplome universitare au șansa unui salariu mai mare. În sectorul sănătății, lucrătorii cu înaltă calificare, cum ar fi medicii sau stomatologii, primesc un salariu lunar cu mult peste media națională. Cu toate acestea, personalul cu calificări medii, cum ar fi asistenții medicali, primesc un salariu mult sub media națională.

Meseriile din vânzări și comerț sunt unele dintre cele mai slab plătite profesii din Belgia. Salariile lor lunare sunt cu aproape 30% sub media națională.

Personalul din curățenie și supraveghetorii din centrele de zi câștigă în medie cu o treime mai puțin decât media națională. Cu un salariu lunar brut de 2.317 de euro, îngrijitorii din grădinițe și centre de zi au cele mai modeste salarii din Belgia.

Angajatorii din Belgia trebuie să-și plătească personalul cel puțin o dată pe lună. Lucrătorii din industrie și construcții primesc salariul de două ori pe lună. De asemenea, companiile trebuie să furnizeze angajatului o fișă de salarizare pentru fiecare plată pe care o efectuează.

Angajatorii trebuie să furnizeze o situație anuală a sumei totale pe care au plătit-o lucrătorilor. Inspectoratul de muncă poate accesa această înregistrare pentru a verifica dacă angajatorii respectă regulile.

Ți-au fost utile informațiile noastre?

Distribuie articolul și altor prieteni interesați de munca în Belgia.

Alege să lucrezi în Belgia alături de Silverhand!

Accesează ofertele noastre și alege jobul potrivit experienței tale profesionale.

Contactează-ne telefonic la: 0773 787 443, 0770 422 954, 0772 228 893, 0771 398 352.

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email: contact@silverhand.ro sau cv@silverhand.ro.