fbpx

Descoperă oraşul Frankfurt – așa numitul ,,Manhattan al Germaniei”

2019
februarie 07

Frankfurt este unul dintre cele mai interesante orașe unde clădirile vechi, pe stil nemțesc, se îmbină cu stilul american al zgârie norilor și clădirilor excentrice, moderne.

Este unul dintre cele mai mari orașe din Germania, fiind un important punct de legătură (aici se află cel mai aglomerat aeroport din Germania), cât și un important centru financiar (aici se găsesc sediul Băncii Centrale Europene și al Bursei de Valori din Germania).

 

Printre cele mai frumoase locuri ale orașului se află centrul vechi. Cuprinde cele mai frumoase clădiri istorice ale orașului, clădiri ce datează din secolele XIV – XV. Cele mai interesante sunt ruinele romane. Există și nenumărate cafenele, fiind un loc potrivit pentru un mic răgaz.

Dacă mergi spre râul Main vei descoperi Podul de Fier, una dintre cele mai frumoase zone pietonale ale orașului de unde poți admira frumusețea râului și privirea de ansamblu a orașului.

Un alt obiectiv important al orașului Frankfurt este Domul sau Catedrala Sf. Bartolomeu. Aceasta a fost construită în secolul al XIV-lea, urmând trăsăturile stilului gotic. Turnul clădirii aflat la o înălțime de 95 de metri îți oferă o priveliște uluitoare asupra orașului.

În Frankfurt există și un cartier al muzeelor. Dacă ajungi în cartierul Muzeul de Țărm, vei întâlni aici muzee din fiecare ramură a științei și artei. Printre cele mai renumite muzee ale orașului sunt: Muzeul de Arte, Muzeul de Icoane și Muzeul de Bani. În cadrul muzeului de bani deschis la inițiativa Băncii Centrale Germane poți admira atât bani vechi cât și bancnote noi, toate păstrate în cele mai bune condiții.

Numit și ,,Manhattanul Germaniei”, Frankfurt are unele dintre cele mai înalte clădiri din Europa. Turnul Principal este singurul edificiu de mare înălțime deschis publicului larg. Are o înălțime de 200 m.

O altă clădire interesantă prin arhitectura sa este Banca Centrală Europeană. Din păcate, aceasta nu poate fi vizitată de către public.

De-a lungul anului au loc în Frankfurt numeroase evenimente și festivaluri. Este un oraș al tinerilor, un oraș modern, într-o continuă mișcare. Anual este vizitat de peste 3 milioane de turiști.

 

 

Ți-ar plăcea să lucrezi într-un  oraș ca Frankfurt?

Silverhand dispune de oferte de muncă în mai multe zone ale Germaniei!

Vezi ofertele disponibile pe site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/?location=Germania&category=&q=

Contactează-ne telefonic la: 0772 228 893, 0773 787 443, 0770 344 966

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email: contact@silverhand.ro