Skip to main content

Semnificația zilei de 14 februarie în alte țări

Nicio categorie

Pe data de 14 februarie este sărbătorită Ziua Îndrăgostiților. Sărbătorită pentru prima dată în America, Ziua Îndrăgostiților s-a răspândit și în alte colțuri ale lumii, fiind însă sărbătorită diferit în funcție de cultura și tradițiile existente în țara respectivă.

  1. Statele Unite ale Americii

Ziua Îndrăgostiților a apărut în secolul al XIX-lea, simbolizând dragostea față de persoana iubită. Îndrăgostiții îi dăruiau persoanei iubite o carte poștală prin care își declarau iubirea față de aceasta. Mai târziu, în a doua jumătate a secolului XX, cărțile poștale erau însoțite de cărți, apoi de bomboane de ciocolată și flori (în special trandafiri roșii).

Sărbătoarea a căpătat o importanță deosebită, astfel că în prezent Valentine’s Day este declarată sărbătoare oficială (zi nelucrătoare) în Statele Unite ale Americii.

  1. Marea Britanie

Pe lângă darurile pentru persoana iubită, de Ziua Îndrăgostiților există tradiția prin care copiii obișnuiesc să cânte câteva melodii speciale și sunt răsplătiți cu bomboane, fructe sau bani. În anumite regiuni, gospodinele fac așa numitele chifle Valentine (cu chimen, stafide sau prune), speciale pentru această ocazie.

Tradițiile străvechi spun că în ziua de Sf. Valentin tinerele obișnuiau să se trezească înainte de răsăritul soarelui pentru a sta la fereastra și a-și vedea sortitul. Primul bărbat care trecea prin fața casei lor era ,,Valentinul” cu care se căsătoreau în acel an.

  1. Danemarca

Una dintre tradițiile danezilor de Ziua Îndrăgostiților este ,,felicitarea iubitului”. Tinerii ofereau felicitări transparente fetelor, care puse în fața unei lumânări, reflectau imaginea unui îndrăgostit. Astăzi, orice felicitare inscripționată cu mesaje de iubire poate fi considerată ,,felicitarea iubitului”. Un alt obicei este cel al ,,ghiocelului”. Danezii le oferă de Ziua Îndrăgostiților prietenelor și iubitelor buchete de ghiocei.

O altă tradiție străveche este ,,Gaekkebrev”. Tinerii îndrăgostiți scriau poezii pe care le trimiteau fetelor fără a-și dezvălui identitatea. Fetele trebuiau să ghicească identitatea expeditorului. Aceste poezii purtau denumirea de ,,gaekkebrev”.

  1. Finlanda și Estonia

Valentine’s Day reprezintă mai degrabă o sărbătoare a prieteniei decât a iubirii. Denumită și ,,Ziua Prieteniilor”, pe 14 februarie oamenii obișnuiesc să dăruiască felicitări și mici cadouri prietenilor.

  1. Japonia

În Japonia, Ziua Îndrăgostiților este dedicată bărbaților. Femeile sunt cele care fac cadouri bărbaților iubiți pentru a-și arăta dragostea. Bărbații, la rândul lor, își arată dragostea față de persoana iubită pe data de 14 martie când este sărbătorită ,,Ziua Albă”.

  1. Ghana

Locuitorii sărbătoresc pe 14 februarie atât Ziua Îndrăgostiților, cât și Ziua Națională a Ciocolatei. Ghana este unul dintre cele mai vechi state exportatoare de ciocolată din lume.

Ți-a plăcut articolul nostru? Distribuie-l și altor prieteni.

 

 

 

Ți-ar plăcea să lucrezi în străinătate?

Silverhand îți pune la dispoziție oferte de muncă în diverse țări din Europa.

Vezi ofertele de muncă disponibile pe site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Contactează-ne telefonic la: 0773 787 443, 0770 139 232, 0770 344 966

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email: contact@silverhand.ro