Skip to main content

Düsseldorf – orașul contrastelor dintre vechi și nou

Nicio categorie

Düsseldorf, situat pe malul râului Rin, este unul dintre orașele turistice ale Germaniei care atrage anual peste 4 milioane de vizitatori. Este capitala landului Renania de Nord-Westfalia și unul dintre cele 5 mari orașe ale landului.

Cea mai cunoscută zonă a Düsseldorfului este Orașul Vechi ,,Altstadt”, zonă ce a fost distrusă aproape complet în Al Doilea Război Mondial, însă a fost reconstruită după modelul original datorită planurilor istorice de pe zidurile fundației. Orașul Vechi mai este cunoscut și pentru ,,cel mai lung bar din lume” deoarece se regăsesc aici peste  260 de baruri și cafenele, locuri în care se servește cea mai bună bere germană. Tot în zona orașului vechi se află și Carlsplatz un loc în care există o piață deschisă unde poți găsi de la flori, uleiuri, condimente, la fructe, legume, mobilier, colecții de cărți vechi.

O altă zonă a orașului ce merită vizitată este Karlstadt. Aici pot fi vizitate Muzeul German al Ceramicii, Muzeul Filmului, Muzeul Orașului, un teatru de marionete.

Cea mai nouă zonă a orașului este Media Harbor, un cartier bogat în hoteluri, cluburi de noapte, restaurante și diverse magazine.

Printre cele mai vizitate locuri ale orașului Düsseldorf se află:

  1. Königsallee – cel mai elegant bulevard

Comparat de multe ori cu Avenue Montaigne din Paris, bulevardul Königsallee încântă orice vizitator cu buticurile sale exclusiviste, magazinele de lux, galeriile de artă, dar și prin numeroasele restaurante și cafenele. Bulevardul datează încă din anul 1802.

  1. Schloss Benrath

Palatul Benrath construit între anii 1756 și 1773 în stil baroc reprezită locul perfect pentru pasionații de artă și cultură. Palatul impresionează prin arhitectura sa, dar și prin grădinile imense care îl înconjoară. Palatul cuprinde 3 muzee care surprind aspecte diferite ale vieții în secolul al XVIII-lea: Muzeul Corps de Logis ce ilustrează istoria palatului, Muzeul de Artă Peisagistică și Muzeul Științei naturale.

  1. Promenada Rinului

Rheinuferpromenade este locul perfect pentru o plimbare de malurile râului Rin. De-a lungul promenadei vei întâlni cafenele, restaurante, galerii și magazine.

  1. Centrul Cultural Japonez

Centrul Cultural Japonez (EKO) a fost construit între anii 1977-1979 și constă dintr-un templu budist (singurul templu japonez din Europa), grădini japoneze, o casă tradițională cu cameră de ceai, o bibliotecă și o grădiniță internațională. Rolul EKO îl reprezintă schimbul cultural, japonezii cultivând tradițiile lor și permițându-le cetățenilor locali să participe la acest schimb cultural.

  1. Muzeul Löbbecke

Muzeul Aquazoo Löbbecke este de fapt un complex care cuprinde atât un Muzeu de Istorie Naturală, cât și o grădină zoologică. Acoperă o suprafață de 6800 m² și cu 475 de specii, existând de asemenea și exponate de istorie naturală.

Este vizitat anual de aproximativ 400.000 de turiști, colecțiile ștințifice ale muzeului incluzând: colecția de aproximativ 250.000 de moluște și colecția de insecte cu aproximativ 650.000 de exponate.

Pe lângă faptul că este un important centru turistic, orașul Düsseldorf reprezintă și un important centru economic. Este unul dintre orașele în care există cerere continuă de forță de muncă în domenii precum cel al construcțiilor sau domeniul tehnic, dar și în alte industrii.

 

 

 

Ți-ar plăcea să lucrezi în orașul Düsseldorf?

Silverhand te ajută!

Accesează site-ul nostru și vezi cele mai noi oferte de muncă disponibile din Germania: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/?q=patiser&location=&category=

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email: contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro.

Contactează-ne telefonic la: 0773 787 443, 0774 483 064, 0772 228 893, 0771 398 352