Skip to main content

Lucruri de știut despre viața în Islanda

Nicio categorie

Islanda are foarte multe de oferit vizitatorilor săi: de la peisaje naturale și experiențe unice până la oferte de muncă și salarii atractive în multe domenii.

Totuși, sunt câteva aspecte pe care fiecare persoană trebuie să le știe înainte să se mute sau să viziteze statul nordic.

Când să mergi în Islanda?

Cred că cea mai importantă întrebare legată de Islanda este “Când?”. Cu toții știm că acestă insulă se află sub Cercul  Arctic, deci vremea este un factor important când vine vorba de viața de zi cu zi.

Vara îi bucură pe islandezi cu zile călduroase și lungi cu temperature medii între 10-15° C, pe când iarna aduce temperature medii în jur de 0° C, dar și posibilitatea de a vedea Luminile Nordice – fenomenul cunoscut ca aurora borealis. Acestea pot fi observate în lunile februarie, martie, septembrie și octombrie.

Aurora Borealis

Îmbracă-te călduros!

Sfatul nr.1 al islandezilor pentru vizitatorii străini este să-și aducă haine din lână și haine termice. Ei consideră că, indiferent de anotimp, trebuie să fii îmbrăcat cu mai mult de un strat de haine, dacă nu ești obișnuit cu frigul.

Nopțile lungi în timpul iernii.

Datorită locației nordice a țării, ziua durează doar câteva ore în timpul iernii. În cele mai scurte zile ale anului, noaptea poate dura până la 20 de ore pe zi. Ai grijă cum îți plănuiești călătoriile și zilele săptămânii!

Zilele lungi în timpul verii.

Dacă crezi că întunericul timp de 20 de ore este o povară, fii pregătit să afli că va trebui să te culci cu soarele pe cer în timpul verii. În luna iunie, Islanda îți oferă 20-22 ore de lumină naturală pe zi. Nu uita să cumperi o mască pentru somn!

Apusul în Islanda

Fă rezervări din timp!

Datorită numărului mic al populației (340.000) și a reliefului extrem de pe insulă, Islanda nu dispune de infrastructura necesară pentru a primi la fel de mulți turiști ca și alte țări europene. De aceea, hotelurile și restaurantele sunt scumpe și mereu rezervate din timp.

Pe lânga aceste aspecte, este important să menționăm că islandezii sunt unul dintre cele mai fericite popoare din lume și cei mai pașnici locuitori ai unei țări. Fie că pleci acolo să lucrezi, fie că simplu vrei să vizitezi una din cele mai frumoase țări din lume, să știi că vei fi primit acolo cu căldură. Cel puțin din partea oamenilor!

Velkominn!

Ți-ar plăcea să lucrezi în Islanda?

Aplică pe site-ul Silverhand pentru una dintre ofertele disponibile.

Contactează echipa Silverhand telefonic la 0770 344 966 sau 0771 398 352, prin email la contact@silverhand.ro sau cv@silverhand.ro.