Skip to main content

Munca în Austria: 8 beneficii și aspecte financiare

Nicio categorie

Una dintre țările cu cea mai prosperă economie de piață, Austria rămâne o alternativă bună pentru persoanele care doresc un loc de muncă în străinătate. Creșterea economică, scăderea șomajului, nivelurile salariale și beneficiile oferite lucrătorilor sunt doar câteva dintre aspectele care conving din ce în ce mai multe persoane să opteze pentru un loc de muncă în Austria.

Iată câteva dintre beneficiile pe care le poți avea ca lucrător în Austria:

1. Salarizarea atractivă: Austria se remarcă printr-o salarizare competitivă, în special în zonele de vest (Tirol, Salzburg). Pe site-ul nostru www.silverhand.ro găsești mai multe oferte de muncă disponibile în Austria. Salariile variază  în funcție de domeniu și experiență. Pentru domeniul construcțiilor salarizarea începe de la o medie de 2100-2200 de euro/lună și cazare gratuită, iar pentru domeniile tehnice media salarială începe de la 2300-2400 de euro/lună, cazarea fiind plătită de compania angajatoare.

2. Sistemul de asigurări sociale: Austria oferă un sistem de asigurări sociale complex. Toți angajații și angajatorii contribuie la asigurările sociale, care acoperă sănătatea, pensiile, șomajul și asistența pentru familie. Acest sistem oferă o protecție semnificativă în caz de nevoie.

3. Asigurarea medicală: Austria are un sistem de sănătate de înaltă calitate. Firmele noastre colaboratoare oferă pentru fiecare angajat asigurare medicală la locul de muncă.

4. Pensiile: Este important de menționat că Austria are un sistem de pensii solid, iar beneficiile pentru pensionari pot varia în funcție de contribuțiile personale și de durata de muncă. Cu toate acestea, în general, pensionarii din Austria se bucură de un nivel de trai decent și de acces la servicii de sănătate și îngrijire la domiciliu de calitate.

5. Concedii plătite: În Austria, angajații beneficiază de concediu plătit. Este important de menționat că nivelul exact de plată și durata concediilor pot varia în funcție de contractul de muncă, domeniul de angajare și vechimea în muncă.

6. Beneficii pentru familie: Austria oferă ajutoare financiare pentru familii, cum ar fi alocațiile pentru copii care variază între 120 și 170 de euro pe lună, în funcție de vârsta copilului.

7. Impozite rezonabile: Sistemul fiscal din Austria este relativ complex, dar oferă beneficii și servicii publice semnificative în schimbul impozitelor plătite de cetățeni. Impozitele variază în funcție de tipul de venit, statutul familial și alte circumstanțe individuale.

8. Calitatea vieții: Austria este cunoscută pentru calitatea vieții sale ridicate. Orașele austriece se bucură de o infrastructură bine pusă la punct. De asemenea, austriecii au parte de un sistem de transport dezvoltat, de sisteme educaționale, administrative și legislative complexe.

Este important de menționat că beneficiile și aspectele financiare pot varia în funcție de statutul de rezident, de sectorul de muncă și de nivelul de venit.

Dacă îți dorești să lucrezi în Austria, accesează site-ul nostru pentru a vedea locurile de muncă disponibile și aplică pentru postul dorit, iar recrutorii noștri te vor contacta pentru mai multe detalii.

Ți-au fost utile informațiile noastre?

Distribuie articolul și altor prieteni interesați de munca în Austria.