Skip to main content

Sărbătorile Pascale în Germania

Bez kategorii

Creștinii catolici sărbătoresc în acest an Învierea Domnului pe data de 27 martie. Paștele catolic, în acest an, se sărbătorește cu 5 săptămâni înaintea celui ortodox. Ultima dată când s-a sărbătorit Paștele de către toți creștinii la aceiași dată a fost în anul 2014.

Ne-am gândit să vă împărtășim câteva obiceiuri pascale din Germania, având în vedere faptul că o comunitate foarte mare de români se află în această țară pentru a muncii în diferite domenii, spre exemplu în construcții, ca electricieni și instalatori.

Vopsirea ouălelor este unul dintre cele mai răspândite și clasice obiceiuri pascale, acesta fiind folosit atât de către creștinii catolici, cât și de cei ortodoxi. Un obicei mai special este Pomul Pascal, acesta fiind decorat de ouăle atent pictate de către copii.

În duminica Paștelui, fiecare copil merge în grădină sau în parc și începe să căute în tufe cadourile lăsate de către iepuraș. Acest obicei este potrivit pentru românii aflați împreună cu familia lor în Germania, care le pot transmite copiilor farmecul sărbătorii pascale.

Din cauza faptului că anul acesta paștele catolic nu se sărbătorește în aceiași dată cu cel ortodox, mulți dintre românii aflați la muncă vor opta să rămână departe de casă. Noi vă oferim câteva locații și activități pe care le puteți avea în această perioadă.

În perioada 17.03-28.03.2016 începând cu ora 10:00, puteți vizita târgul de Paști Marktstraße, din localitatea Bad Tölz, zona Bayern, unde veți găsi diverse produse specifice acestei sărbători.

Dacă sunteți în apropiere de Berlin puteți asista la tradiționalul foc de Paști de la Britzer Garten care va avea loc în data de 26 martie, începând cu ora 18:00, taxa fiind de 2 Euro.

Un alt târg de Paște se poate vizita zilnic din data de 18 martie până pe data de 4 Aprilie între orele 9:30-19:00 la Ingolstadt.

Germania este o țară foarte frumoasă care vă poate oferi clipe de neuitat trăite în natură, în zona de munte, sau de exemplu câteva obiective turistice aflate în Munchen: ”Marienplatz”, ”Fraeunkirche”, ”Gradina Engleza”, ”Alianz Arena”, etc.

Indiferent de țara în care vă aflați, de religia pe care o aveți, nu uitați să vă bucurați de fiecare sărbătoare și de fiecare clipă pe care o petreceți, fiindcă fiecare sărbătoare are frumusețea ei.

Vă dorim un Paște fericit, multă sănătate și putere de muncă. Hristos a Înviat!

International Recruiting Experts