fbpx

Semnificația zilei de 8 martie

2016
martie 08

 

Alegem astăzi să lăsăm la o parte seriozitatea zilnică care ne caracterizezază și să vorbim despre însemnătatea zilei de 8 martie.

Foarte mulți dintre noi asociază ziua de 8 martie cu ziua femeii, dar această zi înseamnă mai mult de atât. Pe 8 martie 1910 aviatoarea franceză Raymond de Laroche devine prima femeie care primește licența de pilot. Ziua Internațională a Femeii este lansată pentru prima oară în data de 8 martie 1911 în Copenhaga, Danemarca, de către Clara Zetkin, liderul femeilor din Partidul Social Democratic din Germania.

La Tokyo este găsit mort pe stradă câinele credincios Hachiko rămas în memoria umanității pentru devotamentul său față de stăpânul său chiar și la mulți ani după decesul acestuia.

În anul 1968  la Praga, studenții cehoslovaci își declară sprijinul față de mișcarea de liberalizare cunoscută sub numele de Primăvara de la Praga. 1970 este anul în care Reprezentativa de handbal masculin a României cucerește pentru a treia oară consecutiv titlul de campioană mondială.

Am ales aceste momente din istorie care au marcat această dată de 8 martie și i-au oferit acesteia o importanță și mai mare, totuși rămânem profund îndatorați femeilor de pretutindeni pentru că astăzi este ziua lor, ziua în care aceste minunate ființe își sărbătoresc ziua.

Să nu uităm să le acordăm importanță femeilor pentru că datorită lor existăm și le  putem astăzi felicita pentru ceea ce sunt și ce aduc în viața noastră.

Femeile sunt cele care dau viață și cele care o întrețin, iar singurul loc unde două inimi pot să bată deodată este trupul unei femei.

Vă mulțumim și vă urăm un călduros La Mulți Ani!