fbpx

5 locuri care fac Islanda unică

2018
septembrie 13

Islanda, cunoscută și ca Țara Gheții și a Focului, este unică pentru peisajele sale spectaculoase ce îmbină ghețarii cu vulcanii activi. Este țara cu cei mai mulți vulcani, peste 200 la număr.

Orașul Reykjavik este considerat ca fiind capitala cea mai nordică din lume, 60% din totalul populației islandeze locuind aici.

Dacă locuiești deja în Islanda sau urmează să mergi acolo, în articolul de azi echipa Silverhand te ajută să descoperi 5 locuri unice pentru această țară.

  1. Gheizerul Strokkur

 

Termenul de gheizer provine de la verbul islandez ,,geysa” care înseamnă a izbucni, a țâșni. Gheizerele sunt izvoare fierbinți care țâșnesc la intervale regulate de timp datorită activității vulcanice intense din zonă.

Strokkur este cel mai cunoscut gheizer din Islanda, jetul de apă ajungând uneori până la 35 de metri înălțime. Acesta este activ la fiecare 5-7 minute.

  1. Capitala Reykjavik

 

Islandezii iubesc cultura și arta. Astfel, vei găsi în Reykjavik numeroase muzee și galerii de artă.

Muzeul Național, biserica Hallgrimskirkja, muzeul de fotografie, grădinile botanice, sunt doar câteva dintre cele mai interesante locuri ale orașului.

  1. Laguna glaciară Jokulsarlon

 

Cu o adâncime de 250 metri, Jokulsarlon este unul dintre cele mai adânci lacuri din Islanda.

Este considerat un fenomen natural ce a luat naștere ca urmare a încălzirii globale.

Bucățile de gheață ce plutesc pe suprafața apei se desprind din ghețarul Breiaamerkarjokull, una dintre cele mai mari bucăți ale ghețarului Vatnajokull.

  1. Laguna albastră

 

Laguna albastră este unul dintre cele mai renumite complexe geotermale din lume. Temperatura apei se menține, indiferent de anotimp, în jurul valorii de 37-39 grade Celsius. Este cunoscută pentru proprietățile curative ale mineralelor prezente în apă.

  1. Cascada Skogafoss

 

Aflată în partea sudică a Islandei, pe râul Skoga, cascada Skogafoss este cea mai frumoasă cascadă datorită altitudinii impresionante de la care cade șuvoiul de apă.

Cascada a devenit cunoscută și datorită legendei sale. Din vremuri străvechi, se spune că în peșterile din spatele cascadei vikingii au ascuns un cufăr plin cu monede de aur, care va ajunge în mâna celui mai curajos tânăr din zonă. Până acum însă cufărul nu a fost găsit.

 

Dacă ți-a plăcut articolul nostru, distribuie-l și altor prieteni.

 

 

 

Ți-ar plăcea să locuiești în Islanda?

Dacă răspunsul este DA, atunci echipa Silverhand te așteaptă să aplici pentru un loc de muncă.

Poți vizualiza ofertele de muncă existente, pe site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Ne poți contacta telefonic la: 0774 483 064, 0771 398 352, sau 0770 422 954.

Prin email la: contact@silverhand.ro