Skip to main content

Taxele de drum în Europa. Ce taxe de drum se plătesc în Ungaria, Austria și Germania?

Nicio categorie

Dacă te-ai hotărât să pleci în Germania cu mașina, pe lângă informațiile legate de traseul până acolo, regulile de circulație specifice anumitor țări, trebuie să fii atent și la taxele de drum ce trebuie plătite în anumite zone, astfel încât să nu ai surpriza neplăcută de a fi amendat pentru neplata lor.

Pentru că întotdeauna ne dorim să fii cât mai informat atunci când pleci spre un nou loc de muncă în străinătate, astăzi îți prezentăm ce taxe de drum există în Ungaria, Austria și Germania.

Circulația pe drumurile europene diferă de la o țară la alta, unele impunând taxe numai la intrările pe autostrăzi, poduri sau tunele, iar altele pentru întreaga rețea rutieră.

 

Ungaria

Înainte de a intra pe autostrada din Ungaria trebuie achiziționată o vignetă fie de la punctele de trecere a frontierei, de la benzinăriile din Ungaria sau online.

Costul unei vignete pentru autoturisme poate fi de aproximativ:

  • 2.975 forinți (10 euro) cu valabilitate de o săptămână
  • 4.780 forinți (16 euro) cu valabilitate o lună
  • 42.980 forinți (140 euro) pentru un an

Pentru transportatori există reglementări speciale (de exemplu taxe calculate la numărul de kilometri parcurși).

 

Austria

Pe autostrăzile și drumurile rapide din Austria, vigneta este obligatorie atât pentru autoturisme cât și pentru motorete/motociclete și autoutilitare de până la 3,5 tone.

Poate fi achiziționată de la punctele de trecere a frontierei, benzinării sau magazine de difuzare a presei. Amenda pentru lipsa vignetei este de cel puțin 120 de euro.

Dacă nu reușești să cumperi o vignetă adezivă clasică, de anul trecut austriecii au introdus și vigneta electronică ce poate fi achiziționată online pe website-ul: https://www.asfinag.at/ sau prin aplicația mobilă – Unterwegs App.

 

Costul unei vignete este de aproximativ:

  • 9 euro (pentru 10 zile)
  • 26 euro (pentru 2 luni)
  • 87 euro (pentru 1 an)

 

Pentru motorete/motociclete costul vignetei este de aproximativ:

  • 5 euro (pentru 10 zile)
  • 13 euro (pentru 2 luni)
  • 35 euro (pentru 1 an)

 

ATENȚIE! Vigneta adezivă trebuie lipită pe parbrizul mașinii, într-un loc vizibil, altfel riscați aceeași amendă de 120 de euro, chiar dacă vigneta este plătită.

În Austria mai există taxe și la circulația prin anumite tunele. Taxa de tunel variază între 1 și 10 euro pentru o trecere.

Mai multe informații despre circulația rutieră pe drumurile austriece puteți afla pe site-ul: https://www.asfinag.at/.

 

Germania

Până în prezent, Germania percepe șoferilor doar o taxă de tunel ce variază între 1,50 și 5 euro și o taxă de drum panoramic, de la 4,50 euro până la 55 euro.

Din 2019 autoritățile germane ar putea introduce pentru autoturisme o taxă de circulație pe autostrăzi și drumuri federale. Costul ei va fi stabilit în funcție de gradul de poluare, astfel mașinile care poluează mai puțin vor plăti o taxă mai mică.

Nivelul maxim al taxei pentru un vehicul înmatriculat va fi de 130 euro pe an. Pentru vehiculele înregistrate în Germania taxa va putea fi dedusă din impozitul auto anual, astfel că singurii ce vor plăti viitoarea taxă vor fi șoferii străini.

 

 

Dacă articolul nostru ți-a fost util distribuie-l și altor prieteni!

 

Rămâi la curent cu noile oferte de muncă în străinătate, accesând site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

 

Pentru detalii ne poți contacta telefonic la: 0773 787 443, 0772 228 893, 0770 139 232

sau prin email la: contact@silverhand.ro.