fbpx

5 orașe de vizitat din Germania

2018
septembrie 27

Cu o suprafață de peste 357.000 km², Germania are cea mai mare populație dintre statele membre ale Uniunii Europene – 82 milioane de locuitori. Este împărțită în 16 state, numite landuri, având un număr de 2065 de orașe. Cel mai mare este Berlin, capitala statului.

Germania este o țară plină de cultură, tradiții și istorie. Dacă locuiești sau urmează să te muți în Germania, echipa Silverhand ți-a pregătit astăzi o listă cu câteva dintre cele mai frumoase orașe pe care trebuie neapărat să le vizitezi.

  1. München

Este al treilea oraș ca mărime din Germania și unul dintre cele mai vizitate de către turiștii străini. Situat în inima Bavariei, München este un oraș plin de tradiție. Cele mai vizitate locuri din oraș sunt: muzeul BMW, Stadionul Olimpic de Vară din 1972, Muzeul German. Este recunoscut pentru vestitul festival de bere, Oktoberfest, care atrage anual sute de turiști. Acesta are loc toamna și durează câteva săptămâni, timp în care turiștii pot încerca zeci de feluri de bere germană și mâncărurile tradiționale specifice zonei.

 

  1. Köln

Este al patrulea oraș ca mărime din Germania, după Berlin, Hamburg și München. Este recunoscut pentru clădirile sale istorice. Cea mai importantă clădire este Domul din Köln, capodoperă a arhitecturii gotice. Construcția sa a durat 632 de ani – din 1248 până în 1880. Are o suprafață de 7.000 de metri, turnurile sale având peste 150 de metri. Se află în Patrimoniul Unesco încă din anul 1996.

 

  1. Frankfurt

​​

Este considerat un important centru de afaceri, dar totodată este și un centru istoric. Unul dintre cele mai importante obiective turistice ale orașului este Muzeul German de Film (Deutsches Filmmuseum) – muzeu dedicat istoriei filmului din întreaga lume. Alte atracții turistice sunt: casa Goethe – casa marelui scriitor Johann Wolfgang von Goethe și Muzeul de Artă Stadel – muzeu ce deține o colecție de opere de artă realizate încă din secolul al XVI-lea.

 

  1. Berlin

Cel mai mare oraș al Germaniei este plin de energie și creativitate. Aici, arta modernă și clădirile istorice se completează perfect. Este unul dintre orașele germane ce atrage anual mii de turiști. Printre cele mai renumite obiective turistice se numără: Zidul Berlinului, Palatul Charlottenburg, Buncărul lui Hitler, Palatul Republicii, Piața Potsdamer.

 

  1. Oberammergau

Chiar dacă nu se află printre cele mai mari orașe din Germania, fiind mai degrabă un orășel, Oberammergau este recunoscut pentru faimoasele picturi murale existente pe casele localnicilor. Fiecare casă spune o poveste diferită surprinsă pin imaginile din basmele clasice ale literaturii germane. Pe lângă picturile murale ale caselor, mai este cunoscut pentru sculpturile sale din lemn. Aici găsești cele mai frumoase obiecte din lemn, sculptate manual de meșterii locali.

 

Sperăm că ți-a plăcut articolul nostru! Distribuie-l și altor prieteni.

 

 

 

Ți-ar plăcea să locuiești în Germania?

Fă primul pas cu un nou job!

Vezi ofertele noastre de muncă din Germania, pe site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Contactează-ne telefonic la: 0773 787 443, 0772 228 893, 0770 139 232, 0771 398 414

Prin email la: contact@silverhand.ro