fbpx

6 motive să vizitezi Norvegia

2022
mai 24
norway

Norvegia este una dintre cele mai frumoase țări din lume și sunt multe avantaje de a trăi aici. Totuși, ar trebui să verifici dacă te simți confortabil cu iernile mai reci înainte de a te decide să pleci în vizită sau la muncă.

Silverhand ți-a pregătit câteva motive pentru care Norvegia este una dintre cele mai bune destinații, indiferent de intenția vizitei tale.

1. Majoritatea locuitorilor vorbesc engleza

Dacă ești vorbitor de engleză, vei descoperi că norvegienilor le place să exerseze această limbă când discută cu turiștii, deoarece toți au studiat-o la școală. Acest lucru te ajută să te adaptezi la noua locație mult mai ușor.

Totuși, este recomandat să înveți norvegiana, dacă vrei să rămâi în țară permanent, deoarece norvegienii folosesc limba de stat când socializează între ei.

2. Peisajele norvegiene

Indiferent dacă conduci sau faci o călătorie cu trenul, peisajul care se întinde pe teritoriul țării este uimitor. Ai de toate: munți giganți, cascade, ghețari, dealuri verzi și cea mai frumoasă atracție a Norvegiei – fiordurile.

3. Beneficiile unui loc de muncă

Norvegia este cunoscută pentru politicile sale favorabile vieții de familie. De exemplu, știai că tații își pot lua până la 12 săptămâni de concediu plătit în primii 3 ani de la nașterea copilului?

Cetățenii bătrâni cu vârsta peste 67 de ani pot beneficia de o pensie de stat de aproximativ 9700 NOK, iar lucrătorii beneficiază de o săptămână de lucru mai scurtă decât în alte țări – 37,5 ore, și au concedii plătite mai lungi, de minim 25 zile pe an.

4. Economie în continuă dezvoltare

Norvegia a devenit bogată datorită platformelor sale offshore de petrol și gaze. O mare parte din acești bani sunt economisiți de guvern și folosiți pentru bunăstarea publică, ceea ce ușurează viața acolo în multe feluri. Nu e surprinzător faptul că fondul său național de pensii valorează aproximativ 355 de miliarde de euro.

5. Norvegienii sunt fericiți și trăiesc bine

Potrivit cercetărilor OECD privind fericirea și bunăstarea diferitelor națiuni, Norvegia se clasează în topul celor mai fericite țări din lume. Speranța de viață este de 81 de ani, ceea ce este mai mare decât media OECD. Există mai puțină poluare și, deloc surprinzător, aproape 100% dintre norvegieni sunt mulțumiți de calitatea apei potabile.

6. Calitatea educației

Se estimează că guvernul norvegian cheltuie mai mult de 6,6% din PIB-ul său, care este unul dintre cele mai mari din lume, pentru educație. Are, de asemenea, un nivel foarte ridicat de educație și o rată foarte mică de abandon universitar. Acest lucru se reflectă în calitatea înaltă a vieții și mulțumirea cetățenilor de condițiile în care trăiesc.

Dacă te gândești pe viitor să lucrezi în Norvegia sau să trăiești acolo, Silverhand îți vine în ajutor să faci primul pas în relocarea ta – găsirea unui job!      

Partenerii noștri din Norvegia ți-au pregătit noi locuri de muncă!

Accesează site-ul Silverhand și aplică pentru una dintre ofertele disponibile

Contactează-ne telefonic la 0771 236 319 sau 0770 422 954

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email contact@silverhand.ro sau cv@silverhand.ro