Skip to main content

Germania introduce abonamentul la transport public la doar 9 euro pentru vara 2022

Nicio categorie

Odată ce disputele financiare ale guvernului german au luat sfârșit, a fost luată decizia ca planul de reducere a prețului la biletele pentru transport public să demareze așa cum era planificat, începând cu 1 iunie 2022.

Ce este abonamentul de 9 euro?

Ca parte a unei noi inițiative menite să protejeze cetățenii de creșterea prețului la energie, guvernul german a anunțat luna trecută că va reduce prețul abonamentelor lunare de transport public timp de trei luni în timpul verii. Între începutul lunii iunie și sfârșitul lunii august, aceste abonamente vor costa doar 9 euro lunar (adică 27 de euro pentru toată perioada).

Menționăm că biletul va fi emis întotdeauna pentru luna calendaristică respectivă. Deci, de exemplu, dacă cumpărați un bilet la mijlocul lunii iunie, acesta va fi valabil doar până la sfârșitul lunii și va trebui să cumpărați un bilet nou pentru iulie.

Unde va fi valabil și ce tipuri de transport public acoperă abonamentul?

Abonamentul va fi valabil pentru toate formele de transport public din Germania, inclusiv autobuze, U-Bahn, S-Bahn, tramvaie și trenuri locale și regionale. Serviciile de transport pe distanțe lungi, precum trenurile ICE, IC și EC gestionate de Deutsche Bahn și FlixTrain, dar și autobuzele FlixBus, nu sunt incluse în abonament.

Când și unde pot cumpăra abonamentul?

Guvernul german dezvoltă acum o platformă online comună pentru a permite oamenilor să cumpere biletele online. De asemenea, cel mai probabil, acestea vor fi vândute prin canale tradiționale, inclusiv de la automatele de bilete, ghișeele de vânzări de bilete, de la lucrătorii din stație și prin aplicațiile locale pentru smartphone.

Pentru a se asigura că toată lumea își primește biletul la timp, asociațiile de transport din marile orașe ale Germaniei intenționează să înceapă pre-vânzarea începând cu luna mai.

Cauți un loc de muncă în Germania?

Colaborăm cu peste 100 de firme din Germania și îți oferim o gamă variată de oferte de muncă în diverse domenii.

Află cele mai noi oferte de muncă !

Contactează recrutorii noștri telefonic la 0773 787 443 sau 0770 422 954.

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email contact@silverhand.ro sau cv@silverhand.ro.