Skip to main content

7 delicii culinare tradiționale din Germania

Nicio categorie

Urmează să lucrezi în Germania, sau ești deja acolo? Trebuie să afli că pe lângă o cultură bogată, tradiții specifice, vei descoperi în Germania și o gastronomie pe măsură.

În fiecare land există rețete specifice, multe dintre ele având influențe din bucătăria franceză, belgiană, sau austriacă. În landurile din nordul Germaniei, Renana și Saarland, găsim influențe din bucătăria belgiană, în timp ce în landurile din sudul Germaniei (Bavaria, Baden-Württemberg) întâlnim influențe din bucătăria franceză și austriacă.

 Echipa Silverhand îți prezintă în acest articol câteva dintre cele mai cunoscute delicii culinare specifice bucătăriei nemțești.

 

1. Schnitzel

Clasicul șnițel este de fapt originar din Germania. De obicei se face din carne de vită dată prin făină, ou, pesmet, și prăjită în ulei. În Germania se servește alături de o porție de cartofi sau legume, sosul și lămâia fiind nelipsite.

 

2. Eintopf

Este o tocăniță tradițională ce se prepară într-o oală de lut. Se face dintr-un amestec de legume și carne de porc, vită, sau pui. Tipul de carne sau legumele folosite în rețetă diferă de la o regiune la alta.

 

3. Spaetzle

Sunt un fel de ,,paste” tradiționale din Germania ce se găsesc în majoritatea restaurantelor. Sunt făcute din ou, făină și sare, fiind folosite în diferite feluri de mâncare dulci sau sărate.

 

4. Currywrust

Dacă mergi la un festival nemțesc trebuie să încerci neapărat cârnatul tradițional – currywrust. Se servește cu sos de roșii și curry, cartofi prăjiți, și de ce nu, o bere rece.

 

5. Pretzel

Este faimosul covrig bavarez. Rețeta tradițională spune că aluatul trebuie să fie dulceag, ca mai apoi, când preparatul este gata, să se adauge cristale mari de sare. Este numai bun dimineața la cafea, sau când ești pe fugă spre serviciu.

 

6. Berliner

Este unul dintre deserturile tradiționale din Germania. Se aseamănă cu gogoșile românești, doar că după ce sunt prăjite sunt umplute fie cu gem, ciocolată, sau alte creme.

 

7. Rote Grutze (cocoșul roșu)

Este un desert făcut din fructe (de ex. căpșuni, zmeură, cireșe, coacăze). Se fierb fructele cu zahăr, apă și amidon din porumb până se formează o pastă gelatioasă. Se mănâncă de obicei cu frișcă, înghețată de vanilie, sau altă cremă.

 

Dacă ți-au plăcut rețetele de mai sus, le poți testa în propria bucătărie. Sunt simple și ușor de preparat. Germanii spun că: "Hunger ist der beste Koch!" (Foamea este cel mai bun bucătar). Spor la gătit!

 

 

 

Ți-ar plăcea să lucrezi în domeniul gastronomiei sau alt domeniu, în Germania sau într-o țară nordică?

Urmărește ofertele noastre pe site: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/.

Ne poți contacta telefonic la: 0773 787 443, 0772 228 893, sau 0770 422 954, de luni până vineri, între orele 09-17

sau prin email la: contact@silverhand.ro