Skip to main content

8 locuri din Islanda pe care trebuie neapărat să le vizitezi

Nicio categorie

Dacă îți place să călătorești dar și să muncești, Silverhand îți pune la dispoziție diferite oferte de muncă în Islanda! Pentru a aplica la un job în această țară este necesar să cunoști limba engleză și să ai experiență în domeniul pentru care aplici.

Mai multe oferte de muncă poți găsi pe site-ul nostru la următorul link: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

După cum știți, Islanda este o țară insular nordică aflată între Atlanticul de Nord și Oceanul Arctic, atrăgând nenumărați turiști prin izvoarele de ape termale, vulcani, gheizere, fiorduri și multe altele.

 

Iată cele importante atracții turistice pe care le poți vizita dacă te afli prin împrejurimi:

  1. Peșterile de gheață

Peșterile de gheață reprezintă un fenomen natural permanent, cu o formare fascinantă a gheții și a culorilor. Stând într-o peșteră de gheață uimitoare dintr-un mare ghețar, vei simți cu adevărat că ai ajuns în inima acestei țări de foc și gheață, în puternicul ghețar Vatnajökull. 

 

  1. Godafoss

Godafoss este o cascadă masivă, localizată în partea nordică a insulei. Poate fi văzută de pe ambele părți și se numără printre locurile pe care nu ai voie să le ratezi dacă ajungi în această regiune. De altfel, poți găsi multe alte cascade la doar câțiva kilometri distanță de Godafoss.

 

  1. Cascada Skogafoss

Localizată pe coasta sudică a Islandei, Skogafoss se prezintă turiștilor sub forma unui șuvoi de apă care cade de la 60 de metri înălțime. Terenul plat de la baza acesteia, permite turiștilor să se apropie și să-i admire frumusețea îndeaproape. În zilele cu soare, Skogafoss este locul ideal pentru vânătorii de curcubee, deschizându-se sub ochii turiștilor. Potrivit legendei, vikingii au ascuns un cufăr plin cu monede de aur în peștera din spatele acesteia, localnicii susținând că în zilele senine, sclipiri de aur se văd prin apa cascadei.

Dacă povestea aceasta nu v-a convins, atunci vizitați muzeul Skogar aflat în apropiere, unde este expus un mâner antic lucrat în aur masiv, despre care se spune că aparține cufărului ascuns.

 

  1. Kirkjufell

Tot în Islanda se află unul dintre cei mai frumoși munți din lume. Acesta poartă numele de Kirkjufell. Ca înălțime se află foarte aproape de vârful Țuțuiatu (467 m) din munții Măcinului. În privința peisajelor, Kirkjufell și împrejurimile sale pot fi încadrate, în unele momente, în rândul miracolelor naturii. Acolo poți admira priveliști de o frumusețe uluitoare.

 

  1. Geizerul Strokkur

Din Reykjavik poți lua o mașină și, după circa 50 de minute, ajungi la gheizerul Strokkur, cel mai cunoscut și mai popular din întreaga Islanda. Strokkur, țâșnește apa la o înălțime de 30 m la fiecare câteva minute, lucru care transformă această activitate naturală într-un real spectacol.

 

  1. Peștera Grjótagjá 

Peștera Grjótagjá este o mică peșteră în zona lacului Mývatn, acesta fiind un loc de scăldat popular la un moment dat. Cu toate acestea, activitatea geologică în perioada 1975-1984 a determinat creșterea temperaturii a apei în piscina peșterii, astfel încât nu a mai fost posibil să se facă baie în acest loc. 

 

  1. Laguna albastră, Grindavik

Această sursă imensă de apă produce electricitate pentru 45.000 de persoane. Apa are temperaturi cuprinse între 37-39 de grade Celsius, fiind potrivită pentru a face baie în ea. În plus, conține siliciu, minerale și alge. În fiecare an acest loc este vizitat de peste 400.000 de vizitatori, care, pe lângă baie, se bucură și de împachetările cu nămol. Poți să vizitezi acest loc în orice perioadă a anului, dar mai ales pe timpul verii, când soarele nu apune deloc.

Laguna Albastră din Islanda este una dintre minunile lumii, un centru cu ape geotermale, oferind una dintre experiențele care ar trebui să fie încercate cel puțin o dată în viață.

 

  1.  Biserica Hallgrímskirkja

 

Biserica Hallgrímskirkja este principala atracție turistică a orasului Reykjavik. Aceasta a fost proiectată de Guojon Samuel, în anul 1937, un arhitect care s-a inspirat din fascinantele forme pe care le modelează lava vulcanilor în stâncile de bazalt. Cel mai important lucru care se găsește în interiorul bisericii este uriașa orgă, concepută și construită de către organistul german Johannes Klais din Bonn, având o impresionantă înălțime de 15 metri. În fața bisericii se află statuia lui Leifur Eiriksson (cca 970 – cca 1020), primul european care a descoperit America în jurul anului 1000, cu 500 de ani înaintea lui Columb. 

 

 

 

 

Dacă acest articol te-aa convins că merită să lucrezi în Islanda,

Atunci așteptăm să ne suni de luni până vineri, între orele 9-17

la unul din numerele de telefon:

0770 422 954 sau 0770 139 232