Află cum este sărbătorit Paștele în Germania

2019
aprilie 18

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători religioase atât pentru ortodocși, cât și pentru catolici. Este un simbol al jertfei Mântuitorului Isus Hristos care a fost răstignit pe cruce pentru iertarea păcatelor noastre.

Anul acesta Paștele catolic este sărbătorit cu o săptămână înaintea celui ortodox, de pe 19 aprilie până pe 22 aprilie.

În Germania sărbătorile pascale sunt un moment de reunire a familiei. Paștele se sărbătorește acasă cu întreaga familie. Tradițiile specifice acestei sărbători încep încă din seara zilei de joi (Gründonnerstag -Joia Sfântă) când sunt aprinse lumânări atât la biserică, cât și acasă. Lumânările sunt inscripționate cu simbolul crucii. În unele școli din Germania copiii pregătesc pentru acest moment lumânări în formă de iepuraș.

Karfreitag – Vinerea Sfântă/Neagră

Vinerea dinainte de Paște este zi liberă pentru germani. Aceștia încep pregătirile pentru masa de Paște.

Karsamstag – Sâmbăta Sfântă/ Învierea Domnului Isus Hristos

Cu o zi înainte de masa de Paște, gospodinele pregătesc cozonacul sub formă de miel – Das Gebackene Osterlamm. Acest cozonac este nelipsit de pe mesele germanilor în această zi de sărbătoare.

Ostersonntag – duminica de Paște

În prima zi de Paște fiecare familie participă la slujba bisericească. Apoi, se ia prânzul în familie. Mesele sunt bogate în diverse feluri de mâncare tradițională, de unde nu lipsesc și tradiționalele ouă vopsite.

O tradiție importantă din Germania este Copacul de Paște – Ostereierbaum. Deoarece se consideră că Paștele are legătură și cu anotimpul de primăvară, în fiecare casă se găsește un copac împodobit cu ouă vopsite. Unul dintre cei mai mari pomi de Paște este decorat în fiecare an în orașul Saalfeld din regiunea Thüringen.

O altă tradiție de care se bucură în special cei mici este cea a iepurașului și a ouălor de ciocolată – Der Osterhase. Legenda spune că iepurașul trece sâmbătă noaptea pe la casele tuturor copiiilor și le lasă în diverse locuri ale casei ouă de ciocolată. În următoarea zi cei mici trebuie să caute în fiecare colț al casei pentru a găsi cât mai multe ouă lăsate de iepuraș.

Ostermontag – A doua zi de Paște

Nici în a doua zi de Paște nu se lucrează, astfel că tradițiile pascale continuă cu masa de prânz în familie și vizitarea rudelor apropiate.

Acestea sunt doar câteva dintre tradițiile specifice germanilor pentru sărbătorile pascale. Există însă tradiții care diferă de la o zonă a țării la alta, în funcție de istoria zonei respective.

 

 

 

Ți-ar plăcea să lucrezi în Germania?

Silverhand îți pune la dispoziție zilnic noi oferte de muncă.

Vezi cele mai recente oferte pe site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Contactează-ne telefonic la: 0773 787 443, 0774 483 064, 0771 398 352

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email: contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro