fbpx

Amsterdam – orașul construit pe apă

2019
ianuarie 10

Amsterdam este una dintre cele mai interesante și active capitale europene. Cu o populație de peste 800.000 de locuitori, capitala Olandei reprezintă un mix de culturi, tradiții, obiceiuri, datorită multor străini stabiliți acolo.

Este un oraș construit pe apă, existând aici 165 de canale, 1285 de poduri și aproximativ 2500 de case-vapor.

Se spune despre Amsterdam că este un oraș care ,,se scufundă” încet. Clădirile orașului sunt construite din piloni de lemn, înfipți în pământ până la aproximativ 15-20 de metri. De asemenea, este unul dintre cele mai ecologice orașe din lume.

Multe clădiri sunt ușor înclinate în față. Până în secolul al XIX-lea se impunea prin lege ca orice casă să fie construită cu o ușoară înclinație în față.

Există însă și alte explicații despre aceste case înclinate. De exemplu, înainte de secolul al XIX-lea multe dintre case erau de fapt destinate pentru depozitarea de mărfuri. Se foloseau scripeți, iar pentru ca pereții să fie protejați împotriva loviturilor erau construiți având o ușoară înclinație. O altă explicație ar fi scufundarea inegală a pilonilor de lemn ce susțin casa, fapt ce duce la o înclinare treptată a pereților.

Amsterdam este capiala care are propriul steag. Steagul simbolizează un scut cu cele trei cruci ale Sf. Andrei, care aveau menirea de a alunga focul, inundațiile și ciuma neagră, în perioada Evului Mediu.

Este un oraș al bicicletelor. Fiecare localnic are cel puțin o bicicletă. Un studiu arată faptul că există aproximativ 1 milion de biciclete la o populație de 800.000 de locuitori. Bicicleta înlocuiește de cele mai multe ori alte mijloace de transport indiferent de anotimp.

Multe case din oraș nu au perdele sau flori la geamuri. Religia protestantă spune că ,,trebuie să arăți lumii că nu ai nimic de ascuns”, drept urmare proprietarii lasă ferestrele caselor libere pentru a se putea vedea prin ele.

Majoritatea caselor sunt înalte și înguste. Deoarece impozitul pe locuință se plătește pentru suprafața de la sol, localnicii s-au gândit să-și construiască locuințe înguste, dar înalte, astfel încât să plătească un impozit cât mai mic, dar spațiul casei să fie unul mare.

Este un oraș al cafenelelor. La orice pas întâlnești o cafenea, existând în total în jur de 1500 de cafenele și baruri.

Cu toate că Amsterdam este capitala Olandei, toate instituțiile importante ale statului, cum ar fi guvernul sau parlamentul, nu sunt aici. Haga este capitala administrativă a țării.

Articolul nostru a fost interesant? Atunci distribuie-l și altor prieteni!

 

 

 

Ți-ar plăcea să te muți într-un oraș ca Amsterdam?

Atunci vino să lucrezi, prin intermediul Silverhand, în Olanda!

Rămâi la curent cu ofertele de muncă din Olanda pe site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Contactează recrutorii Silverhand la: 0771 398 352, 0770 422 954, 0770 344 966

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email: contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro