Skip to main content

Berlin – orașul muzeelor

Nicio categorie

Berlin, capitala Germaniei, este una dintre cele mai faimoase capitale ale lumii datorită istoriei sale. Este al doilea cel mai populat oraș al Uniunii Europene, având o populație de aproximativ 3,7 milioane de locuitori.

Este un oraș care se caracterizează prin cultură, politică, mass-media și știință. Există 175 de muzee în Berlin, regăsindu-se aici și cel mai mare muzeu universal din lume denumit Insula Muzeelor. Acesta este un complex format din 5 muzee: Muzeul Vechi (Altes Museum), Vechea Galerie Națională (Alte Nationalgalerie), Muzeul Bode, Muzeul Nou (Neues Museum), Muzeul Pergamon.

Unul dintre muzeele care atrage anual sute de turiști este Muzeul DDR. Este un muzeu interactiv care reflectă viața și cultura din fosta Republică Democrată Germană. Sunt surprinse diverse tematici din RDG cum ar fi familia, frontiera de stat, partidul, ideologia, educația și tineretul. Toate exponatele pot fi atinse. Muzeul cuprinde un cartier de locuințe. Fiecare locuință conține o tematică diferită.

Un alt muzeu plin de istorie este Muzeul Evreilor unde sunt prezentate istoria și cultura comunității evreiești din Berlin (înaintea Holocaustului în Berlin se afla cea mai mare comunitate evreiască).

Cea mai înaltă structură arhitecturală a Germaniei este Turnul de televiziune al orașului. Cu o înălțime de 365 metri, acesta este mai înalt și decât Turnul Eiffel din Paris. Ultimul nivel accesibil al turnului se află la 207 metri înălțime, loc din care vizitatorii se pot bucura de o priveliște de neuitat. Aici se află și cel mai înalt restaurant din oraș care se rotește pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra orașului.

Berlin este, de asemenea, un oraș al palatelor și castelelor. Printre cele mai populare se află: Palatul Pfaueninsel, Palatul Kopenick, Palatul Charlottenburg, Palatul Schönhausen și Palatul Bellevue.

Palatul Charlottenburg a fost reședința monarhilor prusaci. A fost construit din ordinul regelui Friedrich I pentru soția sa Sophie-Charlotte. Altes Schloss (Palatul Vechi) este clădirea principală a palatului. Aici poate fi văzut apartamentul lui Friedrich I și al soției sale. De asemenea, sunt expuse o serie de picturi cu portretele membrilor familiei regale realizate de Antoine Pesne, pictorul curții prusace din secolul al XVIII-lea.

Palatul Bellevue (Schloss Bellevue) a fost reședința oficială a șefilor de stat germani începând din 1959. Palatul a fost construit pe râul Spree în 1785 pentru prințul August Ferdinand, fratele mai mic al lui Frederic cel Mare. Accesul publicului nu este permis în Palatul Bellevue.

Capitala Germaniei este și singurul oraș cu 3 opere active: Berliner Staatsoper, Deutsche Oper Berlin și Komische Oper.

O altă atracție a Berlinului este Zoologischer Garten Berlin (Grădina Zoologică din Berlin) care este cea mai vizitată grădină zoo din Europa. Înființată în 1844, grădina deține la momentul actual aproximativ 16.000 de exemplare din peste 1500 de specii. De asemenea, include și un acvariu unde poate fi admirată o colecție impresionantă de pești, meduze și alte vietăți de apă.

Pe lângă faptul că Berlinul este un oraș al culturii, un oraș plin de istorie, acesta reprezintă și un important centru financiar și economic. Este unul dintre cele mai puternice centre economice din Europa și din lume. Reprezintă un important punct continental pentru transportul aerian și feroviar, având totodată și o rețea foarte complexă de transport public. Printre cele mai reprezentative ramuri ale sectorului industrial se numără: construcțiile, industria farmaceutică, electronica, biotehnologia și industria IT.

 

 

Ți-ar plăcea să lucrezi în Germania?

Silverhand colaborează cu sute de angajatori de pe teritoriul statului german.

Prin intermediul Silverhand poți obține rapid un loc de muncă sigur în Germania!

Aplică pentru un loc de muncă în Germania pe site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/?q=&location=Germania&category=

Contactează echipa Silverhand:

telefonic la 0773 787 443, 0770 139 232, 0771 398 352, 0774 483 064

prin email la contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro