fbpx

Câteva secrete ale copiiilor olandezi, cei mai fericiți din lume!

2018
august 24

Un studiu realizat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii atestă faptul că Olanda se află în fruntea clasamentului ţărilor OCDE (Organizaţia pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) în ceea ce privește gradul de satisfacţie în rândul tinerilor.

Adolescenții olandezi întotdeauna vor ieși în evidență față de cei aflați în țări precum Marea Britanie sau Statele Unite, unde depresia și anxietatea, din păcate, sunt în creștere în rândul tinerilor. La aceste vârste fragede ei pot fi ușor vulnerabili, fiind expuși zilnic influențelor din anturaje, televiziune, internet, filme, etc.

Mulți părinți sunt ocupați cu alte probleme, cum ar fi cele legate de serviciu, și nu acordă suficientă atenție schimbărilor comportamentale ale copiiilor. Adolescența este perioada în care tinerii se află în etapa de acumulare și de schimbare. 

În cazul în care nu au parte de o îndrumare corectă, ei pot ajunge uşor să adopte un comportament distructiv. 

Dacă toți adolescenții ar avea dreptul de a alege unde să crească, atunci Olanda ar fi una dintre opțiuni fiindcă aici tinerii sunt, în medie, printre cei mai fericiți, sănătoși și bine educați adolescenți, făcând o comparație cu alte ţări europene.

Majoritatea tinerilor olandezi duc un stil de viaţă sănătos. Un studiu arată că 85% dintre copii iau micul dejun acasă în fiecare zi. Copiii merg la şcoală pe bicicletă, iar sistemul educaţional se concentrează pe promovarea învăţării într-un mod inovativ, fără presiuni, bazat pe cunoaștere.

De altfel politicile guvernului olandez cu privire la sistemul muncii contribuie la menținerea unui echilibru între orele de lucru şi timpul liber, în așa fel încât părinții să poată petrece mai mult timp împreună cu tinerii lor. Olanda are o rată mică a șomajului și o economie sănătoasă.

OECD Better Life Index confirmă că doar 0,5% dintre angajații olandezi lucrează după program, aceasta fiind cea mai mică rată pe care ar fi urmărit-o din partea oricărei țări. Ei trăiesc un stil de viață sănătos, dedicat familiei, odihnei și călătoriilor.

Cel mai interesant lucru față de alte țări este că, atât învățământul, cât și societatea îi încurajează pe tineri să ia inițiativă asupra deciziilor lor de viață, iar antreprenoriatul este cel mai mare stimulent al multora dintre ei.

Spre exemplu, un elev din Delft în vârstă de 12 ani creează aplicaţii de succes pentru iPhone. El a conceput aplicaţia TafelTrainer, aplicație care a fost descărcată de circa 70.000 de ori. De altfel a fost invitat la Amsterdam pentru o intervenţie în cadrul conferinţei "TEDx Youth", iar la Stockholm a susţinut o prezentare la o conferinţă internaţională despre posibilităţile digitale, "SIME". Acolo a câştigat şi un premiu, pentru cel mai bun networker, în valoare de aproximativ 20.000 de euro pentru spaţiu publicitar în cotidianul Aftonbladet. Tot spaţiul publicitar va fi dedicat ONG-ului – One Laptop per Child.

Un alt adolescent pe nume Thijl Klerkx, cu vârsta de 17 ani, a repetat pentru a doua oară clasa a XI-a, din cauza timpului petrecut în gestionarea întreprinderii lui. Școala a dat dovadă de o anumită flexibilitate, iar tânărul vinde de doi ani produse biologice particularilor şi întreprinderilor. Mărfurile le livrează personal cu tricicleta, sau cu ajutorul unui alt angajat.

Peste 500 de antreprenori sub 18 ani sunt înscrişi în registrele Camerei de Comerţ olandeze. Potrivit lui Martine van Schaik, de la Stichting Jong Ondernemen: "Este exact vârsta potrivită pentru a explora".

De asemenea, mai multe studii au arătat că fericirea imigranților este aproape identică cu cea a populației pentru că aceștia ajung să se adapteze noilor mentalități.

 

 

 

Dacă îți dorești să experimentezi viața din Olanda, Silverhand îți pune la dispoziție zilnic noi oferte de muncă pentru țările vorbitoare de limba engleză.

Accesează ofertele noastre aici: 

https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Pentru mai multe informații ne poți contacta telefonic la: 

0770 422 954, 0771 398 352, 0770 344 966, 0770 139 232

Sau prin email la: contact@silverhand.ro