Descoperă cele 9 landuri ale Austriei

2018
august 30

Austria este una dintre cele mai complexe țări europene atât din punct de vedere al sistemului social, politic, economic, cât și al sistemului administrativ.

Cu o populație de aproximativ 8 milioane de locuitori și o suprafață de peste 83.000 de km², Austria este o republică federală care cuprinde 9 landuri. Fiecare land dispune de un parlament propriu, numit Landtag, care este un organ legislativ independent, ale cărui competențe sunt prevăzute de Constituție. Există și un parlament al republicii, numit Bundesrat, care are puterea de a emite legi cu aplicabilitate la nivelul întregului stat.

Cele 9 landuri federale ale Austriei sunt:

  1. Viena

Capitala țării și totodată un oraș-land, Viena este situată în extremitatea răsăriteană a țării, fiind traversată de Dunăre. Aici trăiește aproximativ un sfert din populația țării.

Viena este un oraș ce îmbină tradiționalismul, istoria, cu arta modernă și inovația. Locurile pline de istorie precum Domul Sf. Stefan (Stephansdom), Palatul Schonbrunn și Gloriette, Muzeul trăsurilor imperiale, trebuie neapărat vizitate dacă te afli acolo.

De asemenea, Viena este și un oraș al muzeelor. Dacă ești un iubitor de artă trebuie să vizitezi Muzeul de artă modernă, Muzeul Leopold și Muzeul de istoria artei.

 

  1. Vorarlberg

Este cea mai vestică regiune a Austriei, cuprinzând numeroase stațiuni. Printre cele mai cunoscute se numără stațiunea Au Im Bregenzerwald renumită pentru traseele de drumeții și numeroasele pârtii de schii, și stațiunea Wald Aim Arlberg situată la o altitudine de 1000 de metri.

 

  1. Tirol

Tirol este una dintre cele mai importante regiuni turistice din Austria. Situat la Vest de Salzburg, Tirol se învecinează la nord cu landul german Bavaria și la sud cu Italia.

Cele mai impresionante locuri ale zonei sunt: lacul Achensee, mina de argint din Silverregion Kawendel, centrul turistic Innsbruck de pe malul râului Inn.

 

  1. Stiria

Cunoscută și sub denumirea de ,,inima verde” a Austriei, Stiria se află în zona de sud-est a țării, având capitala la Graz.

Landul Stiria reprezintă o atracție pentru turiști datorită culturilor de viță de vie și întinderii mari de păduri, precum și orașului Graz, al doilea oraș austriac ca mărime după Viena.

Dacă ajungi în Graz nu trebuie să ratezi Fortăreața Grazer Schlossberg situată pe un deal înalt alături de Turnul cu Ceas, cu o înălțime de 28 de metri.

 

  1. Salzburg

Landul Salzburg este împărțit în 5 districte: Pinzgau, Pongau, Lungau, Tennengau și Flachgau. În ultimul district se află și capitala landului – orașul Salzburg.

Iubitorii de munte trebuie să viziteze districtul Pongau, unde se află unul dintre cele mai spectaculoase și adânci defileuri din Alpi – Liechtenstinklamm.

Un alt obiectiv turistic important al landului este orașul Salzburg, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1997, fiind considerat unul dintre cele mai bine păstrate centre germanice. Dacă ajungi în Salzburg nu trebuie să ratezi Domul din Salzburg – una dintre cele mai frumoase catedrale în stil baroc din întreaga lume și Fortăreața din Salzburg – care există încă din anul 1077.

 

  1. Carintia

Regiunea Carintia se află în sudul Austriei. Este cunoscută pentru cele peste 200 de lacuri și zonele muntoase, fiind locația ideală iarna pentru pasionații de schi și sporturi de iarnă, iar vara pentru iubitorii sporturilor nautice.

Un oraș turistic al regiunii este Gmund, numit și orașul artiștilor, datorită clădirilor istorice, piețelor și străzilor care în prezent arată extraordinar în urma reabilitării de către artiști.

 

  1. Burgenland

Regiunea Burgenland este situată în câmpia Panoniei, la granița cu Ungaria, fiind cea mai estică regiune a Austriei.

Este o atracție pentru turiști datorită multitudinii de trasee de ciclism, castelului Forchtenstein, resortul SPA St. Marins, podgoriilor impresionante din câmpia Panonia.

 

  1. Austria Superioară

Este al treilea land ca mărime din țară, având capitala în orașul Linz. Austria Superioară este renumită pentru orașul Steyr și orașul Linz.

În Linz cele mai importante obiective turistice sunt Muzeul Artei Electronice, Casa Bruckner și Noua Catedrală.

Orașul Steyr este preferatul turiștilor în perioada sărbătorilor de iarnă. În întregul oraș vei simți spiritul Crăciunului. Odată ajuns aici trebuie neapărat să vizitezi: Muzeul Crăciunului, Biserica de Crăciun și Piața Crăciunului.

 

  1. Austria Inferioară

Austria Inferioară se întinde de-a lungul Dunării, învecinându-se în partea de vest cu Germania și în partea de est cu Ungaria.

Cele mai importante orașe ale landului sunt St. Poelten (capitala landului), Neustadt și Baden Bei Wien.

Regiunea este preferată de turiști pentru pădurile, lacurile și castelele fortificate.

Orașul St. Poelten este un oraș cu o puternică istorie. Cele mai importante obiective turistice de aici sunt Catedrala Domkirche, Palatul Episcopului și Muzeul Diocezei.

 

Dacă ți-a plăcut articolul nostru, distribuie-l și altor prieteni!

 

 

 

Ți-ar plăcea să lucrezi în una dintre regiunile Austriei?

Silverhand îți pune la dispoziție, zilnic, noi oferte de muncă.

Urmărește ofertele pe site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Ne poți contacta telefonic la: 0770 139 232, 0773 787 443, sau 0770 344 966

Prin email la: contact@silverhand.ro