fbpx

Ce este ”Kindergeld” și cum puteți beneficia de el dacă lucrați în Germania (modificări legislative 2018)

2018
martie 26

Indiferent de locul în care trăiește copilul vostru, orice persoană care este cetățean al UE are dreptul la alocație pentru copii. De acest drept se bucură toate persoanele care lucrează în Germania cu contract de muncă legal de cel puțin o jumătate de an. 

Toți românii care lucrează prin Silverhand în Germania au dreptul la pensie și alocație pentru fiecare copil ''Kindergeld''. De ea beneficiază toate persoanele care desfășoară o activitate: salarială – (Arbeitsvertrag) sau independentă (Gewerbe) și plătesc impozit la statul German.

 

De la 1 ianuarie 2018, alocația familială poate fi plătită numai pentru șase luni calendaristice anterioare depunerii cererii, spre evitarea abuzurilor.

 

Fondurile se acordă în funcție de data depunerii cererii. Fiecare lună de întârziere este o pierdere de cel puțin 194 euro. Deci, nu întârziați! De exemplu: dacă un părinte a lucrat în Germania până la sfârșitul anului 2017 și va depune o cerere în iulie, nu va primi niciun ban. 

 

Alocația propriu-zisă a crescut cu 2 euro pentru fiecare copil, astfel încât valoarea beneficiilor în acest an este:

  • pentru primul și al doilea copil, lunar primiți 194 Euro/copil
  • pentru un al treilea copil primiți lunar 200 de Euro
  • fiecare alt copil primiți lunar 225 Euro

Principala condiție a obținerii alocației pentru copii este ca cel puțin unul dintre părinți să lucreze cu forme legale în Germania și să aibă copiii în întreținere.

În Germania copiii au dreptul la alocație până la vârsta de 18 ani. Tinerii aflați la studii, până la vârsta de 25 ani pot beneficia de asemenea de Kindergeld. Chiar dacă tinerilor din România nu li se mai acordă alocație de la vârsta de 18 ani, ei pot obține integral alocație de la statul german dacă unul din părinți îndeplinește condițiile impuse de legea germană.


Cu toate acestea, trebuie îndeplinite următoarele condiții:

  • copilul este înscris la o facultate acreditată
  • copilul a absolvit o formă de învățământ superior și s-a înscris la un master sau un doctorat
  • copilul este înregistrat ca șomer și caută în mod activ un loc de muncă

 

În cazul unui copil cu handicap nu există limită de vârstă de primire a Kindergeld. 

Indiferent dacă cererea este depusă individual sau de către o companie de consultanță – procesul în sine necesită colectarea mai multor documente și poate dura mult timp, uneori de la 2 până la 6 luni. 

 

 

 

Pentru un loc de muncă în Germania, așteptăm să ne contactați de luni până vineri, între orele 9-17

Telefon: 0773 787 443, 0774 483 064 sau 0770 139 232 

E-mail: contact@silverhand.ro

 

 

 

 

 

Surse:

http://polskiobserwator.de/sprawy-socjalne/zasilek-dzieci-kindergeld-2017-wynosi-go-otrzymac/

https://www.noz.de/deutschland-welt/gut-zu-wissen/artikel/991376/kindergeld-auszahlungstermine-hoehe-2018-wann-wird-2018-das-kindergeld-ausgezahlt#gallery&65128&0&991376

http://polskiobserwator.de/aktualnosci/niemcy-od-1-stycznia-2018-roku-znaczace-zmiany-w-wyplacaniu-zasilku-rodzinnego-kindergeld/