Skip to main content

Ce tradiții pascale sunt în Germania și de unde poți cumpăra mâncare tradițională românească

Nicio categorie

Alături de Crăciun, Paștele este cea mai importantă sărbătoare din an pentru români, fapt pentru care, fiecare familie se pregătește cu mult timp înainte prin post și rugăciune. De sărbători toată lumea se bucură de revederea cu cei dragi. Câteodată, locul de muncă ne obligă să rămânem de sărbători departe de casă.

Pentru toate persoanele care au plecat la muncă în Germania prin Silverhand, și vor rămâne de Paștele catolic acolo, ne-am gândit să le alinăm dorul de casă prin bucurii gastronomice. În continuare găsești o listă cu diverse magazine cu produse românești. Îți sugerăm și câteva activități pe care să le faci în această perioadă!

 

Se crede că termenul german Ostern vine de la o zeiță anglo-saxonă din antichitate numită "Eastre", "Eostre", "Ostara". Momentul sărbătorii este foarte special – celebrarea Învierii lui Hristos coincide cu trezirea naturii după somnul hibernal.


 Iată care sunt cele mai uzuale obiceiuri și tradiții în Germania:

  • În gospodăriile germane se face curățenia de primăvară și se decorează casele cu ramuri înmugurite, narcise, salcie, primele mlădițe de grâu.

 

  • Așa cum românii împodobesc pomul de Crăciun, germanii au un obicei similar şi de Paşte. Decorarea pomilor cu ouă! (Christa şi Volker Kraft duc această tradiţie la extrem. Familia locuieşte în Saalfeld și foloseşte peste 10.000 de ouă, având nevoie de circa două săptămâni pentru a-şi decora "pomul de Paşte".) 

 

  • O altă tradiție pascală nemțească presupune ca de Paște să fie făcut un foc din brazii ce au fost împodobiți de Crăciun. Acest foc simbolizează victoria primăverii asupra iernii aspre.
     

Iepurașul de Paști este menționat pentru prima dată în Germania, în 1590. În unele regiuni se crede că iepurașul aduce ouăle roșii în Joia Mare și pe cele colorate în noaptea dinaintea Paștilor. Copiii joacă un joc: se întrec în rostogolirea ouălor colorate pe pante din iarbă sau le ciocnesc la capetele ascuțite și copilul al cărui ou nu s-a spart, îl obține și pe cel spart.

 

Dar pentru că nu totul se rezumă la obiceiuri, și pentru că dragostea întotdeauna trece prin stomac, bucătăria românească te surprinde în orice colț al lumii te-ai afla.

 

În cazul în care te afli pentru prima oară în Germania, te informăm că există diferite localuri sau magazine, unde poți mânca tradițional românesc sau cumpăra produse românești.

 

Iată câteva propuneri delicioase pe care le-ai putea încerca pe durata șederii tale în această țară:

Pentru magazine, restaurante, cofetării, patiserii și brutării românești în Germania, intră pe site-ul:

https://www.magazineromanesti.eu/harta/Germania

 

Poți găsi cele mai apropiate, cele mai vizitate sau cele mai apreciate locații, însoțite de numerele de telefon.

 

De asemenea cea mai vizitată locație de către români a rămas Casa Noastră Românească, magazin cu produse românești situată în München.  În cazul în care nu te afli în respectivul oraș, vestea bună este că societatea are și servicii de livrare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot în acest magazin există și o bibliotecă unde se pot împrumuta cărți  în limba română.

Aici găsești linkul de unde poți achiziționa produse românești, de la pateuri, condimente, și vinuri, până la cozonaci, zacuscă și mălai.

http://www.casanoastraromaneasca.de/categorie-produs/produse-alimentare/

 

Aici poți găsi un vechi articol scris de noi, unde vei descoperi principalele locații cu specific românesc și datele lor de contact:

https://silverhand.ro/locatii-cu-specific-romanesc-in-germania-posibilitati-de-relaxare-si-distractie-in-weekend/

 

Nu uita că în această perioadă ofertele supermarketurilor este foarte generoasă în ceea ce privește decorațiunile de Paște, cadouri tematice sau dulciuri tradiționale pentru fiecare land, cu atât mai bine pentru românii din Germania care aleg să nu meargă acasă.

 

 

 

Pentru un loc de muncă în Germania, așteptăm să ne contactați de luni până vineri, între orele 9-17

Telefon: 0773 787 443, 0774 483 064 sau 0770 139 232 

E-mail: contact@silverhand.ro