Skip to main content

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Nicio categorie

În sezonul rece cele mai așteptate evenimente atât de turiști, cât și de localnici, sunt târgurile de Crăciun. Primele târguri de Crăciun își au originea în Austria și Germania. În Austria primul târg de Crăciun a fost organizat la Viena în anul 1294, iar în Germania primul târg a avut loc în anul 1300 la Frankfurt.

Târgurile de Crăciun reprezintă o bucurie atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, fiind deschise de la sfârșitul lunii noiembrie până după perioada sărbătorilor. Acolo unde se sărbătorește Crăciunul pe rit vechi, târgurile se încheie pe 7 ianuarie.

Cu toate că au aceeași tematică, fiecare târg are o frumusețe aparte, o atmosferă specifică, aduce tradiții specifice zonei sau orașului respectiv. Niciun târg nu se aseamănă cu celălalt.

Iată câteva dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa:

  1. Christkindelsmarik – Târgul de Crăciun din Strasbourg, Franța

Târgul de Crăciun din Strasbourg este cel mai vechi din Franța (datează din anul 1570) și unul dintre cele mai populare din Europa. Cei peste 2 milioane de vizitatori anuali descoperă peste 300 de căsuțe amplasate în 12 locații diferite. Căsuțele te îmbie cu zeci de mâncăruri specifice Alsaciei, decorațiuni tradiționale și zeci de feluri de turtă dulce realizate după rețeta tradițională franțuzească.

  1. Viena Magic of Advent – Târgul de Crăciun din Viena, Austria

La Viena găsești unul dintre cele mai frumoase și mai mari târguri din Europa. Marile piețe găzduiesc diverse festivaluri, căsuțe unde pe lângă mâncărurile tradiționale austriece se găsesc o mulțime de dulciuri. O imagine de neuitat o oferă fațada palatului Schonbrunn care pe toată perioada târgului este plină de luminițe.

  1. Târgul de Crăciun din Dresda, Germania

Este unul dintre cele mai vechi târguri de Crăciun din Europa, având o vechime de aproximativ 600 de ani. La deschiderea sa localnicii pregătesc un cozonac uriaș cu stafide și rom care este împărțit tuturor participanților. Târgul din Dresda este renumit și pentru jucăriile confecționate manual din lemn pe care le găsești la căsuțe.

  1. Târgul de Crăciun din Bruxelles, Belgia

Dacă de Crăciun te afli în Belgia nu trebuie să pierzi ocazia de a vizita târgul din Bruxelles care are loc în piața centrală, Grand Place. Vei avea posibilitatea de a degusta aici băuturile tradiționale specifice zonei, dar și faimoasa ciocolată belgiană. Dacă vrei să rămâi cu o priveliște de neuitat fă-ți curaj și urcă-te în roata plasată în piață ce te ridică până la o înălțime de peste 50 de metri. Pentru cei mici cel mai atractiv rămâne patinoarul imens deschis pe întreaga durată a târgului.

  1. Târgul de Crăciun din Graz, Austria

Este unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun datorită mesajului pe care îl transmite, acela de ,,a dărui”. Au loc în fiecare an zeci de proiecte caritabile prin care oamenii învață să dăruiască. Își fac simțită prezența tradițiile austrice, iar mâncărurile tradiționale te îmbie la fiecare pas.

  1. Târgul de Crăciun din Leipzig, Germania

 

Târgul de Crăciun din Leipzig are o vechime de peste 500 de ani. Cuprinde peste 250 de căsuțe, fiecare cu un decor specific. Bradul înalt de 20 m din centrul orașului atrage în fiecare an privirile trecătorilor, iar roata mare din Augustusplatz le oferă o priveliște de ansamblu asupra orașului. Turiștii au ocazia de a degusta delicatese specifice zonei cum ar fi punchul făcut din vin roșu și rom sau o bucată de pretzels lângă un vin cu mirodenii.

Dacă lucrezi sau locuiești în străinătate, iar în perioada sărbătorilor te întorci acasă poți face o excursie cu familia la unul dintre târgurile de Crăciun organizate la noi în țară. Cele mai cunoscute târguri din România sunt cele de la: Sibiu, București, Brașov, Timișoara, Suceava și Iași. Târgul de la Sibiu atrage anual zeci de turiști și din străinătate.

 

 

 

Te-ai gândit, după perioada sărbătorilor, să începi un nou loc de muncă?

Silverhand îți pune la dispoziție oferte de muncă în mai multe țări europene!

Urmărește ofertele disponibile pe site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Contactează-ne telefonic la: 0773 787 443, 0770 344 966, 0772 228 893

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email: contact@silverhand.ro