Skip to main content

Dacă ești șofer și mergi la muncă în Germania cu mașina, informează-te!

Nicio categorie

După cum ai aflat, Germania a devenit oficial prima țară din Europa care interzice mașinile diesel în orașe.

Nu te lăsa surprins de noile modificări legislative și informează-te!

O zonă cu protecţie de mediu se delimitează prin panouri de circulaţie specifice şi prin panouri suplimentare. Plachetarea vehiculelor (cu placheta lipită pe interiorul parbrizului) cât şi atribuirea plachetei corespunzătoare sunt reglementate prin Regulamentul de plachetare a vehiculelor cu participare redusă la poluare (Regulamentul de plachetare). Placheta este valabilă în toate zonele cu protecţie de mediu din Germania.

De altfel pe site-urile web ale oraşelor se găsesc informaţii importante privind zonele cu protecţie de mediu ale acestora (dimensiuni, excepţii, service-uri auto, recomandări practice).

În zonele cu protecţie de mediu nu pot avea acces decât vehiculele cu plachetă corespunzătoare. Placheta adecvată pe parbrizul maşinii este necesară, însă numai celuia care doreşte să aibă acces într-o zonă cu protecţie de mediu.

Pentru a intra pe teritoriul statului german nu este nevoie de plachetă.


Hotărârea Tribunalului Federal din Leipzig ar putea afecta circa 12 milioane de proprietari de autoturisme, fiind pusă în aplicare după ce două landuri germane au făcut apel împotriva măsurii anunţate de oraşele Stuttgart şi Düsseldorf pentru interzicerea accesului vehiculelor cu motoare diesel Euro 5 şi Euro 4.

 

Stickere de culori diferite, împărțite în șase clase, de la Euro 1 la Euro 6. 

 Stickerul cu numărul 0 se eliberează doar pentru mașinile puțin poluante, cu propulsie hibridă sau electrică. Culoarea bulinei va fi verde. 

 Stickerul 2, bulină roz, corespunde mașinilor cu motoare diesel Euro 2 sau care sunt fabricate între 1997-2000. 

 Stickerul 3, maro, bulina se oferă mașinilor diesel Euro 3 sau pentru cele fabricate între 2001-2005, indiferent de combustibil. 

 Mașinile diesel Euro 4 sau cele fabricate între 2006-2010 vor primi un sticker portocaliu, cu cifra 4

 Bulina galbenă, caracterizată prin numărul 5, pot apărea doar pe parbrizele mașinilor diesel Euro 5 și 6 sau fabricate de la 1 ianuarie 2011. 

 De același sticker beneficiază și mașinile pe benzină cu normă Euro 4, sau fabricate între 2005 și 2010. 

 Ultima bulină poartă culoarea albastră și este valabilă pentru mașinile pe benzină Euro 5 și 6 sau fabricate după 1 ianuarie 2011.

 

Grupe de substanţe poluante:

Grupele de substanţe poluante se deosebesc între ele prin cantitatea de particule fine emise prin gazele de eşapament ale vehiculelor şi se marchează cu plachete de culori diferite:

• roşu pentru grupa de substanţe poluante 2,

• galben pentru grupa de substanţe poluante 3

• verde pentru grupa de substanţe poluante 4.

 

 

Parcare cu taxă: În majoritatea locurilor de parcare plătești 1 cent/minut, însă din nefericire Germania duce lipsa locurilor de parcare.

 

 

 

 

 Dacă îți dorești un loc de muncă în Germania, contactează-ne:

de luni până vineri, între orele 9-17

Telefonic: 0773 787 443 (luni – vineri,  09-17)

E-mail: contact@silverhand.ro.

 

 

 

 

 

Surse: