fbpx

De ce ne este adeseori greu să facem primul pas spre un nou loc de muncă

2018
aprilie 26

După cum îți amintești, în urmă cu câteva zile ți-am prezentat situația românilor, referitoare la teama lor de a schimba locul de muncă indiferent de cât de nefericiți se simt. (Articol AICI)

Acceptarea nemulțumirii la locul de muncă nu este o soluție, iar căutarea scuzelor de rigoare nu fac altceva decât să împiedice SCHIMBAREA, acea schimbare benefică pentru tine și pentru planurile tale de viitor.

Voi primi o creștere în curând

Faptul că muncești tot mai mult, că rămâi peste program și că te străduiești în a face față tuturor provocărilor nu te ajută neapărat să obți o mărire de salariu. Este posibil să fi vorbit și cu șeful tău despre aceste aspecte, însă acesta îți promite o mărire de salariu care este insesizabilă în portofel.  Totuși tu speri să te răsplătească mai mult data viitoare.

În altă situație aștepți cu mare speranță ca supraveghetorul să observe cât de mult aport aduci companiei și aștepți cu multă frustrare, fără urmă de mulțumire.

E greu să mă fac vizibil într-o altă companie.

Nu este greu să aplici cu un CV și la alte companii. Nu întotdeauna aștepți o veșnicie pentru a fi contactat de către alt angajator! Spre exemplu echipa Silverhand ține la candidații care sunt hotărâți și serioși, și chiar îi ajută în a le face profilele cât mai atractive pentru angajatorii străini, timpul răspunsului fiind cât se poate de rapid! Nu costă nimic fiindcă nu se percepe niciun comision, ci în mare parte cerința noastră se limitează la cunoștințe minime a limbii engleze ori germane și calificare/experiență în domeniu.

Dar aici am atâția cunoscuți! Îmi vor lipsi.

Dacă ți-ai legat prietenii, acest lucru nu ar trebui să te descurajeze de la decizia avută, ci din contră acest lucru dovedește faptul că ești o persoană prietenoasă, care se poate adapta și în alte locuri de muncă. De altfel în orice companie oamenii vin și pleacă. Prin urmare nu ar trebui să reprezinte un impediment acest lucru.

Fără mine, nu vor reuși

Poate compania din care faci parte suferă o criză, sunt mult prea multe cheltuieli, iar din acest motiv nu îți poți permite să ceri o mărire de salariu și muncești în continuu, gândindu-te că fără tine toată compania s-ar prăbuși, că ești cel mai muncitor de acolo sau că știi cel mai bine cum funcționează lucrurile. Și totuși toate cheltuielile de zi cu zi nu se plătesc cu această scuză.

Ce părere vor avea viitorii angajatori dacă mi-am mai schimbat locul de muncă în trecut?

Dacă ești îngrijorat de cum va arăta CV-ul tău, atunci privește situația dintr-un unghi diferit. O gamă largă de experiență poate fi un avantaj dacă ști cum să prezinți acest aspect într-o lumină pozitivă în timpul interviului. În fond, importantă este experiența acumulată.

Și dacă dau din lac în puț?

Una din cea mai frecventă teamă ține de gândirea în avans asupra situațiilor care încă nu au avut loc, ori de faptul că actualul angajator poate trece cu vederea mai ușor peste o greșeală făcută de tine față de unul care încă nu te cunoaște. Atunci când te decizi să renunți la temerile referitoare la oamenii pe care încă nu ai avut ocazia să îi cunoști, fără a le ști deschiderea, atunci vei realiza că ai făcut cel mai bun pas din viața ta, descoperind chiar o lecție foarte importantă de viață. Fă alegeri care îți aduc fericire, nu care te țin pe loc!

Dar care este scuza ta?                                                                                                                                           

Dacă ai nevoie de ajutor pentru a schimba locul de muncă, poți apela oricând la serviciile SILVERHAND pentru găsirea unui loc de muncă în străinătate.

Condiția de bază este să vorbești limba germană sau engleză!

 

 

 

Telefonic: 0773 787 443 (luni – vineri,  09-17) ,

E-mail: contact@silverhand.ro.

Ofertele de muncă le găsești pe site-ul nostru:

www.silverhand.ro în secțiunea ”OFERTE DE MUNCĂ