Skip to main content

Descoperă Berna – capitala Elveției

Nicio categorie

Berna, capitala Elveției, este una dintre cele mai frumoase capitale ale lumii, remarcându-se în special prin trăsăturile sale medievale. Orașul este dominat de străzi medievale, alei romantice, fântâni împodobite cu statui, trotuare acoperite cu arcade.

Toate traseele către cele mai importante obiective turistice din Berna pornesc din Centrul Vechi unde se află și clădirea Parlamentului Elveției. Centrul Vechi al Bernei face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Centrul impresionează prin clădirile sale de culoare verzuie, arcadele ce creează un cadru romantic și fântânile decorate cu statui. Cele mai multe clădiri au fost construite după anul 1405 când un incendiu violent a devastate zona. Acesta este și motivul pentru care clădirile urmează aceeași linie arhitecturală.

Cea mai importantă atracție a capitalei elvețiene o reprezintă turnul Zytglogge construit în secolul al XIII-lea.

O altă atracție o reprezintă catedrala Münster, cel mai important lăcaș de cult din oraș. Catedrala este faimoasă și pentru ceasul său astronomic care indică foarte exact ora și minutul.

Dacă ajungi în Berna și ești pasionat de istorie nu trebuie să ratezi Muzeul de Istorie, al doilea muzeu ca dimensiune din Elveția. Arhitectura muzeului a fost inspirată din arhitectura castelelor din secolele XV-XVI, acesta fiind construit în anul 1894 de către arhitectul André Neuchatel Lambert. Se regăsesc aici colecții referitoare la istoria orașului Berna din preistorie până în prezent.

O altă atracție turistică a orașului este Casa Einstein. Casa Einstein este un muzeu constituit într-un apartament în care a locuit familia Einstein între anii 1903-1905. Sunt surprinse aici condițiile de viață ale familiei Einstein, fiind păstrate multe dintre piesele originale de mobilier.

Podul Untertorbrücke se întinde pe râul Aare și este cel mai vechi pod din Berna. A fost construit în anii 1461-1489.

Dacă îți plac florile trebuie neapărat să ajungi la Grădina Trandafirilor din Berna. Vei întâlni aici peste 223 de specii de trandafir, 200 de specii de iriși și 28 de specii de rhododendron.

Un muzeu reprezentativ pentru elvețieni este Muzeul Elvețian Alpin, un muzeu dedicat naturii și culturii din Alpii Elvețieni.

Muzeul cuprinde exponate din: geologie, glaciologie, tectonică, meteorologie, faună, cartografie, floră, alpinism, folclor, sporturi de iarnă. Există aproximativ 20.000 de obiecte, 160.000 de fotografii și de picturi.

 

Ți-a plăcut articolul nostru?

Distribuie-l și altor prietenie!

 

 

 

Ți-ar plăcea să lucrezi într-una dintre  marile țări europene?

Silverhand colaborează cu angajatori din peste 7 țări din Europa.

Accesează site-ul nostru și vezi cele mai recente oferte:

Contactează-ne telefonic la: 0773 787 443, 0771 398 352, 0770 139 232, 0774 483 064, 0772 228 893

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email: contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro