fbpx

Descoperă capitala fericirii – Copenhaga

2018
octombrie 11

Danemarca este considerată țara cu cei mai fericiți oameni, conform studiilor realizate anual la nivel mondial. Din acest motiv Copenhaga, capitala țării, este numită și ,,capitala fericirii”.

Copenhaga este renumită pentru arta, cultura și tradițiile specifice. Este unul dintre cele mai super-eco orașe. Vei întâlni aici autobuze electrice, magazine cu îmbrăcăminte făcută din fibre organice, multe restaurante bio. De asemenea, 64% dintre camerele de hotel au certificate eco, iar 75% din mâncarea servită în instituțiile publice este organică. Copenhaga a fost desemnată Capitala Verde a Europei.

Tot aici se găsește unul dintre cele mai bune restaurante din lume. Restaurantul Noma din Copenhaga a fost desemnat de trei ori ,,cel mai bun restaurant din lume”.

Principalele obiective turistice din Copenhaga sunt:

  1. Parcul de distracții Trivoli

Dacă ajungi în Copenhaga nu trebuie să ratezi parcul de distracții Trivoli. Înființat în 1843, Trivoli a devenit o adevărată atracție internațională.

De la caruselele din lemn (cel mai vechi datează din anul 1914 și încă este funcțional) până la zeci de carusele moderne, parcul îți oferă o aventură de neuitat în lumea basmelor.

 

  1. Palatul Amalienborg

Amalienborg este reședința de iarnă a familiei regale daneze. Este formată din 4 palate aproape identice, construite în perioada 1750-1754, de 4 nobili. Familia regală a trăit în palatul Christiansborg până în 1794, când un incendiu le-a distrus reședința și au decis să cumpere cele 4 palate.

 

  1. Grădina Botanică

Grădina Botanică este situată în centrul orașului, fiind înființată în anul 1872. În prezent, aparține Universității din Copenhaga, studenții având posibilitatea de a realiza diferite studii de cercetare despre speciile de plante existente.

Vizitatorii vor descoperi sute de specii de plante, de la plante tropicale și subtropicale, la specii de plante insectivore.

 

  1. Statuia Mica Sirenă

Statuia Den lille Havfrue (Mica Sirenă) este considerată una dintre cele mai importante atracții turistice din Copenhaga.

A fost creată în 1913 de artistul Edward Eriksen. Este din bronz, având o înălțime de 1,25 m și o greutate de 175 kg. A fost creată în urma dorinței lui Carl Jacobsen, fiul fondatorului Calsberg. Există 13 copii ale sale în întreaga lume, una aflându-se chiar în România, la Piatra Neamț.

 

  1. Biblioteca Regală

Este cea mai mare bibliotecă din Scandinavia. Datează din anul 1482 și cuprinde mai mult de 2,5 milioane de volume și peste 55.000 de manuscrise. Aici se regăsesc și operele celebrului scriitor danez Hans Christian Andersen.

Cel mai cunoscut departament al bibliotecii, la nivel internațional, este departamentul iudaic. De asemenea, există și un Muzeu al Evreilor Danezi construit în anul 2004.

 

  1. Biserica Doamnei Noastre

Biserica Doamnei Noastre este considerată catedrala națională a țării. Construită într-un stil neoclasic, catedrala măsoară o lungime de 88 m și o lățime de 33 m. Turnul catedralei are o înălțime de 60 m, iar cel mai mare clopot are o greutate de 4 tone, fiind cel mai mare clopot din Danemarca.

 

 

Ți s-a părut interesant articolul nostru? Distribuie-l și altor prieteni!

 

 

 

Te-ai gândit să aplici pentru un loc de muncă, într-o țară vorbitoare de limba engleză?

Vezi cele mai recente oferte de muncă, pe site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Contactează-ne telefonic la: 0774 483 064, 0771 398 414, 0770 422 954

Prin email la: contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro