fbpx

Descoperă țara Alpilor – Austria

2019
mai 23

Austria este una dintre cele mai muntoase țări din Europa. Aproape 70% din teritoriul său este ocupat de lanțurile muntoase ale Alpilor, fapt pentru care mai este cunoscută și ca ,,Țara Alpilor”. Cel mai înalt munte este Grossglockner, având o altitudine de 3,798 m.

Este o țară care nu are ieșire la mare. Se învecinează cu Cehia și Germania la nord, Ungaria și Slovacia la est, Slovenia și Italia la sud și Elveția și Liechtenstein la vest.

Limba oficială a statului austriac este germana, iar ca limbă maternă majoritatea populației vorbește dialecte austro-bavareze ale limbii germane. Alte limbi oficiale la nivel local sunt croata și maghiara în landul Burgeland și slovena în landul Carintia.

Ca formă de guvernământ este o republică federală formată din 9 landuri federale. Capitala și cel mai mare oraș al Austriei este Viena.

Austria este o țară a turismului și a sporturilor de iarnă. Turismul este una dintre cele mai dezvoltate ramuri ale economiei austriece.

Printre cele mai importante obiective turistice ale Austriei se numără:

  1. Grădina Botanică din Linz

Grădina Botanică este una dintre cele mai frumoase din Europa și unul dintre cele mai importante obiective turistice din orașul Linz. Se întinde pe o suprafață de 43.000 km² existând mai mult de 10.000 de tipuri de plante.

  1. Palatul Schönbrunn din Viena

Palatul Schönbrunn reprezintă fosta reședință de vară a familiei imperiale. Aici s-a născut împăratul Franz Joseph. Este unul dintre cele mai frumoase palate baroce din Europa.

Palatul are 1441 de încăperi, făcând parte din patrimonial cultural UNESCO, datorită istoriei sale, a amplasării și pieselor de mobilier de o valoare incontestabilă.

  1. Casa lui Mozart din Salzburg

Casa lui Mozart este una dintre principalele atracții ale orașului Salzburg. Aceasta a fost transformată încă din anul 1880 într-un muzeu deschis publicului. Pot fi văzute aici piese importante cum ar fi vioara lui Mozart din copilărie, vioara sa de concert, portrete, scrisori și alte obiecte ce au aparținut familiei Mozart.

  1. Pârtia de ski Bad Hofgastein din Valea Gastein

Pârtia de ski Bad Hofgastein se află la o altitudine de 850 m, în stațiunea Bad Gastein. Este una dintre cele mai moderne stațiuni de ski de pe teritoriul austriac.

  1. Drumul Alpin Grossglockner

Drumul Alpin Grossglockner oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje alpine. Acesta duce până la centrul de vizitare Kaise Franz Josefs Höhe, de unde turiștii se pot bucura de o priveliște incredibilă, de pe cel mai înalt munte din Austria, Grossglockner.

  1. Stațiunea Seefeld din Tirol

Seefeld este un important centru de ski, destinat atât începătorilor, cât și schiorilor de nivel mediu.

Iarna este locul perfect pentru sporturile de iarnă, iar vara pentru plimbări și drumeții. Stațiunea a fost de două ori gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă.

 

 

 

 

Ți-ar plăcea să lucrezi în Austria?

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă în această țară, ia legătura cu echipa noastră:

telefonic la 0770 139 232, 0770 344 966, 0771 398 352

prin email la contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro.

De asemenea, nu uita că pe site-ul nostru găsești cele mai recente oferte de muncă din partea angajatorilor austrieci: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/?q=&location=Austria&category=