Skip to main content

Diferența dintre Austria și Germania

Nicio categorie

Cele mai multe persoane tind să spună că Austria și Germania sunt asemenătoare ca țări, atât din punctul de vedere al limbii vorbite, al sistemului social și politic, al culturii, însă în realitate lucrurile nu sunt chiar așa. Din contră, nici nemților și nici austriecilor nu le place să fie comparați unii cu alții.

Dacă te-ai gândit să aplici pentru un loc de muncă în una dintre cele două țări, în articolul de azi vei afla câteva dintre cele mai importante aspecte prin care austriecii se diferențiază de nemți.

 1. În Austria populația țării este cu mult mai mică decât în Germania. În timp ce în Austria numărul de locuitori este în jur de 8 milioane, populația Germaniei este de 10 ori mai mare, depășind 80 de milioane de locuitori.

 

 1. Austria este împărțită în 9 landuri federale, având o suprafață totală de 83.879 km², comparativ cu Germania ce are o suprafață totală de 4 ori mai mare – 357.121 km² și este divizată în 16 landuri.

 

 1. Austria este o țară mai conservatoare și mai religioasă comparativ cu Germania.

 

 1. Cei mai mulți austrieci sunt catolici, în timp ce nemții din Nordul Germaniei sunt protestanți, iar cei din Sudul Germaniei sunt catolici. Majoritatea populației din Berlin este protestantă.

 

 1. Sistemul școlar este diferit. În medie, germanii fac cu 2 ani mai multă școală comparativ cu austriecii.

 

 1. Bucătăria austriacă este asemănătoare cu cea din landul german Bavaria. Totodată se resimte mai puternic și influența gastronomiei italiene decât în Germania. În Germania, au fost împrumutate stilul franțuzesc în regiunile din sud, în timp ce în nord se simt influențele olandeze și belgiene.

 

 1. În Austria limba oficială este germana austriacă. Există diferențe între germana vorbită de austrieci și germana vorbită de nemți. Cuvinte precum Erdapfel vs. Kartoffel și Fussgeher vs. Fussgänger sunt folosite diferit. Saluturile sunt, de asemenea, diferite ca Wiedersehen vs. Wiederschauen.

 

În Austria în fața numelor proprii se folosește articolul hotărât.

 • Austria: Die Marianne kommt heute später.
 • Germania: Marianne kommt heute später.

 

Există diferențe de gen:

 • Austria: die Sellerie, der Kilo, der Polster
 • Germania: der Sellerie, das Kilo, das Polster

 

Există diferențe la formarea pluralului:

 • Austria: die Bögen,die Mägen, die Wägen
 • Germania: die Bogen, die Magen, die Wagen

 

În germana austriacă adverbele au la sfârșit un –s:

 • Austria: weiters, Öfters
 • Germania: weiter, Öfter

 

Asemănătoare cu germana din Austria este cea vorbită de locuitorii landului Bavaria, din Sudul Germaniei. Fiind mai aproape de Austria, există multe cuvinte comune, iar dialectul este asemănător.

 

 

 

Ți-a plăcut articolul nostru? Atunci distribuie-l și prietenilor!

 Silverhand îți aduce zilnic noi oferte de muncă în diverse domenii.

Poți vedea cele mai actuale oferte accesând site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Pentru un loc de muncă într-o țară vorbitoare de limba germană, colegii de la departamentul de recrutare așteaptă să îi contactezi telefonic la: 0770 344 966, 0770 139 232, 0772 228 893, sau 0773 787 443.

Sau prin email la: contact@silverhand.ro