Skip to main content

Hamburg – orașul verde al Germaniei

Nicio categorie

Hamburg este al doilea oraș ca mărime din Germania, după Berlin. Totodată este unul dintre cele 16 landuri federale ale statului. Are o populație de peste 1,8 milioane de locuitori și o suprafață de 755 km², fiind de 7 ori mai mare decât Parisul și de două ori decât Londra.

Este cunoscut oficial ca „Orașul liber și hanseatic Hamburg”. Numele său provine de la primul castel construit aici, în timpul împăratului Charlemagne în anul 808. Hamburg este cel mai important centru cultural și economic din nordul Germaniei.

Orașul găzduiește cel mai mare port din Germania și al doilea ca mărime din Europa. Cu o suprafață de aproximativ 74 km² portul poate cuprinde peste 13.000 de nave.

Este cunoscut și ca „orașul râurilor” deoarece este traversat de un număr mare de râuri și canale. Are peste 2500 de poduri, fiind cunoscut pentru faptul că are mai multe poduri decât Veneția sau Amsterdam.

Hamburg este cel mai verde oraș din Germania. Peste 14% din suprafața orașului este cuprinsă de spații verzi, cum ar fi parcuri, rezervații naturale și grădini. Mai mult de jumătate din zona metropolitană este plină de verdeață.

Atrage anual mii de turiști. Persoanele care vizitează orașul vor găsi aici peste 31 de teatre, 50 de muzee de stat și private, 6 săli de muzică și 10 cabarete.

Printre cele mai cunoscute destinații turistice ale orașului sunt:

  1. Lacul Alster

Este unul dintre cele mai pitorești locuri din Hamburg. Datorită industrializării rapide din secolul al XIII-lea, dar și datorită apariției unui baraj de apă, s-au format două lacuri artificiale pe lacul Alster.

Cel mai bun mod de a vizita întregul oraș este o plimbare cu barca pe canalul lacului Alster.

  1. Primăria orașului

Un alt loc ce nu trebuie ratat este primăria orașului. Aceasta datează de peste 100 de ani, cuprinde aproximativ 647 de camera, dintre care majoritatea sunt realizate din lemn sau aur. Aici se află atât sediul central al orașului, cât și guvernele administrative de stat (Parlament și Senat).

  1. Kontorhaus District

Kontorhaus District este primul cartier exclusiv de birouri din Europa, construit în anii 1920. Se găsesc aici peste 700 de companii, 35 de cafenele și restaurant, magazine specializate, galerii de artă. Întregul cartier păstrează același stil arhitectural – German Brick Expressionism.

Tot în Kontorhaus District se găsește și o atracție unică – Muzeul de ciocolată – Chocoversum.

  1. Piața de pește Altona

Piața de pește Altona este una dintre atracțiile turistice neobișnuite ale orașului. A apărut în anul 1703 și are loc în fiecare duminică dimineața. Atracția pieței este ,,licitația de pește” unde se vând tone de pește proaspăt.

Alte destinații turistice care merită vizitate în Hamburg sunt: grădina japoneză (este printre cele mai mari grădini japoneze din lume), planetariul, muzeul de artă din Hamburg, Hagenbecks Tierpark (prima grădină zoologică din lume cu cuști în aer liber).

 

Ți-a plăcut articolul nostru? Distribuie-l și altor prieteni.

 

 

Ți-ar plăcea să lucrezi într-unul din marile orașe ale Germaniei?

Trebuie doar să ne contactezi!

Silverhand colaborează cu angajatori din mai multe zone ale Germaniei, punându-ți la dispoziție oferte de muncă din diverse domenii.

Vezi cele mai actuale oferte de muncă pe site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Contactează-ne telefonic la: 0770 139 232, 0774 483 064, 0772 228 893, 0771 398 352

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email: contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro.