fbpx

Reguli de circulație existente în Islanda

2019
august 08

Urmează să pleci la muncă în Islanda?

Pentru că întotdeauna ne dorim să fii informat atunci când pleci spre noul loc de muncă, astăzi ne-am gândit să îți prezentăm câteva dintre cele mai importante informații despre transport și câteva dintre regulile de circulație pe care trebuie să le respecți pe teritoriul statului islandez.

1. În Islanda nu există căi ferate, transportul se realizează pe cale aeriană, maritimă sau cu ajutorul autovehiculelor.
2. Atunci când plecați la drum trebuie să țineți cont de condițiile meteorologice. În Islanda vremea este foarte schimbătoare (de la soare poți trece rapid la furtună și iarăși la vreme frumoasă).
3. Pe timpul verii unele zile par mai mari deoarece soarele rămâne pe cer atât ziua, cât și noaptea. Trebuie să țineți cont de acest lucru și să nu conduceți prea mult timp pentru a evita riscul adormirii la volan.
4. Localnicii au animale, așa că trebuie să fiți atenți la drum deoarece pot apărea pe partea carosabilă și puteți produce un accident. În cazul accidentării letale a unui animal, proprietarul are dreptul de a cere daune compensatorii la  fața locului.
5. În unele zone există treceri bruște de la drumul asfaltat la drumul cu pietriș. Acordați o atenție sporită indicatoarelor și limitatoarelor de viteză.
6. La traversarea podurilor, circulația se face pe o singură bandă de mers. Șoferul care s-a angajat primul în traversarea podului are prioritate. Fiți atenți și reduceți viteza din timp pentru a înțelege intenția celuilalt participant la trafic.
7. Centura de siguranță este obligatorie pentru toate persoanele aflate în mașină.
8. Farurile se mențin aprinse atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.
9. Locurile de parcare nu reprezintă o problemă. În Reykjavik există zone de parcare special amenajate, unde poți plăti fie cu monede islandeze, fie prin card de credit. Zonele de parcare sunt împărțite în P1, P2, P3, P4. P1 este zona roșie și este cea mai scumpă zonă deoarece se află în centrul orașului.
10. În orașe, sau în alte localități, limita maximă de viteză este de 50 km/h.
11. Pe drumurile din afara localităților limita maximă de viteză este de 90 km/h.

 

Nu uitați să circulați regulamentar! Echipa Silverhand România vă dorește călătorie plăcută!

 

Rămâi la curent cu cele mai noi oferte de muncă din Islanda pe site-ul nostru:

https://silverhand.ro/

Pentru informații despre oferte recrutorii Silverhand îți stau la dispoziție:

telefonic la: 0770 422 954, 0773 787 443, 0771 398 352, 0770 344 966
prin email la: contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro